pixel

Daikin Europe започва изграждането на първата фабрика за термопомпи в Полша, създавайки 3000 нови работни места до 2030 г.

Daikin

На 4 април 2023 г. Daikin започна изграждането на новата си фабрика за термопомпени агрегати в Лодз, първия си производствен обект в Полша. Инвестицията на Daikin в размер на 300 милиона евро ще създаде 3000 нови работни места до 2030 г. и е най-голямата чуждестранна инвестиция в Полша през последните години. Планирана за завършване през април 2024 г., новата фабрика ще започне работа през юли 2024 г.

Церемония по първа копка с високопоставени служители

Церемонията по първата копка се състоя днес в новия обект на Daikin с площ от 320 000 м² в Ксаверов, близо до град Лодз, в централна Полша. Висши ръководители на Daikin Europe бяха домакини на традиционна японска церемония по първа копка с участието на високопоставени полски правителствени лидери и японския посланик в Полша.

Значителната инвестиция от 300 милиона евро чрез създаването на новия производствен обект ще засили още повече бизнеса с термопомпи на Daikin на бързо развиващия се европейски пазар.

Daikin

Изборът за изграждане на тази нова фабрика в Полша ще позволи на Daikin да се възползва от най-големия резерв от квалифицирани таланти в Източна Европа и да подкрепи директното създаване на работни места. Избраната локация има много логистични предимства по отношение на достъпа до пазари и стабилна верига на доставки.

Инвестицията от 300 милиона евро отговаря на стратегията за близост на местно ниво

„Daikin Europe празнува важен момент тази година: нашата 50-годишнина в Европа. Работим в цяла Европа от началото на производството през 1973 г. в първата ни европейска фабрика в Остенде, Белгия. Въз основа на нашата „Стратегия за близост“, произвеждаме нашите продукти близо до пазара. С нашата инвестиция от 300 милиона евро тук в Полша предвиждаме 3000 работни места до 2030 г. и развиваме сътрудничество с местни доставчици в Полша за много години напред“, каза Масацугу Минака, председател на борда на Daikin Europe N.V. и старши изпълнителен директор на Daikin Industries, Ltd.

Daikin

Повишено търсене на енергийно ефективни термопомпи

Като една от най-бързо развиващите се компании в Европа, пазарният лидер Daikin увеличава производството на енергийно ефективни термопомпи, за да отговори на повишеното търсене като част от прехода на Европа към чиста енергия. До 2025 г. се очаква най-малко 3,5 милиона термопомпи да бъдат инсталирани всяка година в цяла Европа, което представлява годишен темп на растеж от над 30%.

Тази нова фабрика се вписва в стратегията за близост на Daikin, което означава, че всички продукти, продавани в Европа, също са разработени и произведени в Европа, за да отговорят на местните нужди. Този производствен обект ще произвежда най-голям брой термопомпи за дома на Daikin в Европа, заедно със съществуващите европейски фабрики в Белгия, Чехия и Германия.

Японска церемония по първа копка

„Церемонията по първа копка“ („tokoshizume no matsuri“ на японски) се извършва преди строителството. Тази религиозна церемония от японски произход е да се успокоят и да се поклонят на боговете на земята, да се поиска разрешение за работа и да се молят за безопасността на персонала по време на строителството.

Научете повече новини за Daikin.

Може да харесате още...