pixel

Daikin – надежден и икономически ефективен контрол на климата

Daikin - надежден и икономически ефективен контрол на климата

Инверторната технология на Daikin е истинско нововъведение в областта на климатизацията. Инверторно-контролираните климатични системи са високо ефективни, съобразени с последното европейско законодателство и могат да помогнат за намаляване на сметките за енергия за домакинствата, без компромис по отношение на нивата на комфорт.

Инверторният контрол е доказана технология и се използва в климатичните системи на Daikin от 1990. Тя подобрява ефективността и може да доведе до 30% по-малко консумирана енергия в сравнение с не-инверторно контролираните системи. Инверторната технология използва променлива скорост на компресора, за да регулира непрекъснато климатичната система, така че да поддържа желаната температура, почти по същия начин, както и водач на автомобил непрекъснато коригира мощността на двигателя с помощта на педала на газта, за да поддържа средна скорост.

Не-инверторните климатични системи, от друга страна, регулират температурата чрез включване и изключване на компресора. Не-инверторната кола би ускорила многократно до 160 км/ч и рязко ще спре в следващата минута, за да се постигне средна скорост от 80 км/ч, което ще бъде изключително неприятно за пътниците и не е много икономично.

В климатична система, инверторът намалява времето за стартиране на системата, така че определена температура се достига по-бързо. С премахването на резки промени в потреблението на енергия с ON/OFF системите, живота на компонентите може да бъде удължен, а разходите за експлоатация и поддръжка – намалени, с по-бърза възвръщаемост на инвестициите за потребителите.

Може да харесате още...