Daikin представи новата гама „EWAQ ~~ E-/F”

Daikin представи новата гама „EWAQ ~~ E-/F”

Daikin Europe NV представи новата гама „EWAQ ~~ E-/F” водоохлаждащи агрегати с няколко спирални компресора, предназначена за абсолютна енергийна ефективност, включително версии клас A според Eurovent. Новата гама е с много ниски нива на шум, лесен монтаж и заема малко място на пода. Тя е съвместима с най-разпространените BMS* протоколи и има най-големия единичен хладилен кръг в момента на пазара на водоохлаждащи агрегати с няколко спирални компресора, което я прави идеалното решение за широк кръг от комфортни и технологични приложения.

Максимална енергийна ефективност

Гамата с водоохлаждащи агрегати с няколко спирални компресора „EWAQ ~ E-/F” е разработена с възможно най-високата енергийна ефективност. Особено важно за нейната производителност е високо ефективния кондензатор, изпарителните топлообменници, както и превъзходното логическо управление, което позволява да се оптимизира работата на компресора, скоростта на вентилатора и електронният терморегулиращ вентил.
Налични са две версии на ефективност – стандартна и висока, като високата версия е с клас А на енергийна ефективност според енергийната класификация Eurovent (EERs по-големи от 3,1 във всички ситуации). Моделът с високата ефективност разполага с една от най-високите стойности на ефективност при частичен товар в своята гама (до 4.97).

Един или два хладилни кръга: най-големият единичен хладилен кръг на пазара

Новата гама е налична с един и два хладилни кръга. Версията с един кръг („EWAQ ~ E-”) – най-големият единичен кръг на пазара – може да се захранва от два или три компресора (от 173 до 336 kW), на „V” образна рамка, която заема изключително малко място на пода. Версията с два кръга („EWAQ ~ F-”) се захранва от четири до шест компресора (от 199 до 675 kW) на „V” или „W” – образна рамка.


Вижте също...