pixel

Daikin представя следващото поколение на климатика Perfera

Daikin

В годината, когато Daikin празнува 100 годишен юбилей, японският производител пуска на пазара следващото поколение на климатика от висок клас Perfera. Стенното вътрешно тяло е изцяло обновено, за да предостави предимства за потребителя без аналог. Целогодишният контрол на климата и пречистването на въздуха вървят ръка за ръка с икономии, дължащи се на водещата на пазара енергийна ефективност и производителност както при високи, така и при ниски температури на околната среда.

Съвременни технологии за всеки сезон

Новата серия климатици Daikin Perfera се характеризира със сезонен коефициент на енергийна ефективност при охлаждане (SEER) до 9,47 и при режим на отопление (SCOP) до 5,20. Климатикът отговаря на най-високия енергиен клас A+++ както в режим на охлаждане, така и в режим на отопление за сплит и мулти сплит1) комбинации.

Елегантен дизайн за комфорт и ефективност

Дискретния дизайн се вписва във всеки дом благодарение на модерната европейска естетика, съчетан с интелигентна функционалност. Новият Daikin Perfera е нещо повече от енергийно ефективна термопомпа въздух-въздух – той е отражение на съвременния начин на живот.

Daikin

Оптимизиран въздушен поток: Интелигентен дизайн с две клапи, съчетан с функцията Comfort +, за прецизно насочване на въздушния поток, предотвратяване на теченията и осигуряване равномерно разпределение на топъл или хладен въздух в помещението.

Двузонов сензор за откриване на движение: Въздушният поток се насочва към зона, в която няма хора в момента. Ако не се регистрира наличие на хора, агрегатът автоматично ще превключи към режим за спестяване на енергия.

Бързо загряване: Функцията за бързо загряване на Perfera позволява достигане на желаната температура с 14% по-бързо от конвенционалните системи.

Безшумна работа: Perfera използва нова разработка на специално проектиран вентилатор, който оптимизира въздушния поток за по-висока енергийна ефективност при ниски нива на шум (достигайки 19 dBA) в безшумен режим. В съчетание с външното тяло с ниски шумови нива, Perfera е в състояние да осигури висока енергийна ефективност, като същевременно остава незабелязана от другите обитатели и съседи.

Интуитивно онлайн и гласово управление: Климатикът може да се управлява дистанционно чрез приложението Daikin Onecta, Google Assistant или Amazon Alexa. Приложението Daikin Onecta също така предоставя лесни за използване графики и бърз преглед на миналото потребление на енергия.

Daikin

Чист въздух в помещенията: Климатикът Perfera e oборудван с технологията Flash Streamer на Daikin, дезодориращ филтър от титаниев апатит и сребърен антиалергенен филтър, гарантиращи въздух без вируси, алергени и миризми. Нова функция е миещият се филтър за прах, обработен с активното вещество lonpure за допълнително улавяне, намаляване и отстраняване на бактерии и вируси.

По-голям капацитет

Максималните мощности за класове от 20 до 42 на Perfera са увеличени до 20% за охлаждане и 30% за отопление, като същевременно се вписват в рамките на съществуващите стандарти за размери, което позволява на потребителите по-рентабилни решения.

Бележки:
1. Ограничено до конкретни сплит и специфични мулти комбинации с 3MXM52A9.

Може да харесате още...