Daikin ще финансира с 1 млрд. йени съвместен проект с университета Дошиша в Киото

Daikin-Doshisha 1
Водещият производител на климатици Daikin сключи споразумение за сътрудничество с университета Дошиша в Киото за провеждане на практически изследвания и разработки по екологични въпроси. Университетът Дошиша, основан през 1875 г., е едно от водещите и най-стари частни висши училища в Япония. В него се обучават около 30 000 студенти. Daikin Industries ще осигури 1 млрд. йени за проекта, включително капиталова инвестиция в размер на 200 млн. йени, която ще бъде реализирана през първата година на сътрудничеството.

Партньорството ще разработва нова технология за улавяне, разлагане и повторно използване на CO2 при стайна температура чрез комбиниране на патентованата технология за електролиза на CO2 на университета Дошиш и флуор-химическата технология на Daikin.

Ще се разработват и климатици с още по-висока ефективност. За повишаване на ефективността екипите на проекта ще се концентрират върху три основни елемента – инвертори, компресори и топлообменници. Ще се стремят да сведат до минимум загубите на енергия, да подобрят якостта на материалите и тяхната устойчивост на корозия и да намалят изтичането на хладилен агент.

Вижте също...