pixel

Daikin стартира супер ефективни конвектори

Daikin стартира супер ефективни конвектори

Новата гама тела BLDC (безчеткови DC) вентилаторни конвектори на Daikin намаляват потреблението на енергия с до 70%, в сравнение с моделите, оборудвани с двигатели за променлив ток.

Тази супер ефективна гама може да поддържа повишени нива на комфорт с минимално отклонение в температурата на въздуха и относителната влажност.

Високо енергийно-ефективната гама включва: подови тела (FWZ-A); подово-таванни тела с корпус (FWR-A); подово-таванни тела без корпус (FWS-A) и тела за скрит канален монтаж и средно ESP* (FWP-A). Новите вентилаторни конвектори отговарят на най-високите Eurovent класове и на всички текущи европейски директиви, които се отнасят до енергийната ефективност (например, 2002/91/CE относно енергийните характеристики на сградите).

С капацитет до 10 kW, новите безчеткови DC тела са подходящи както за охлаждане, така и за отопление. Обхватът им от приложения е от офиси, малки магазини и хотели до апартаменти. Те са тихи и компактни: таванните тела за скрит монтаж са проектирани да се поберат в тесни кухини а таванните тела за открит монтаж са стилни и елегантни, съчетаващи се с почти всеки съвременен интериор.

Тъй като безчетковия DC мотор е в състояние да поддържа зададените настройки с минимално отклонение в температурата на въздуха и относителната влажност, необходима е по-малко енергия. Постига се забележително намаляване до 70% (в зависимост от условията за експлоатация) на потреблението на електроенергия в сравнение с традиционния три-скоростен AC мотор, задвижващ конвектора. Тази способност да поддържа зададена точка също така увеличава нивата на комфорт за обитателите. С тихата си работа тези устройства са подходящи за използване през нощта и в апартаменти.

Високо енергийно-ефективни, вентилаторните конвектори са лесни за работа, с опростен контрол и могат да бъдат интегрирани със система за управление на сградата, използвайки мощния интерфейс на Daikin Modbus.

За повече информация относно пълната гама от продукти на Daikin, моля посетете www.daikin.bg!

Може да харесате още...