Daikin за пореден път определя стандарта представяйки новото VRV IV

Daikin за пореден път определя стандарта представяйки новото VRV IV

Стартирайки 4-тото поколение системи VRV, Daikin Europe NV отново определи стандарт за висока енергийна ефективност и комфорт. Престижното събитие се състоя в бившa леярна близо до Брюж, Белгия. Над 500 монтажници, архитекти и ОВК консултанти от повече от 44 страни отпразнуваха стартирането на новото поколение VRV IV на Daikin в годината на 30-годишнината на VRV.

Уникално място за уникално събитие

След представянето му на изложението Mostra Convegno Expocomfort през март, новата гама VRV IV стартира на уникално място: La Brugeoise. Тази леярна от 19-ти век в покрайнините на Брюж е прекрасно преобразена в топ локация за събития. Това е подходящото място да се представи най-съвременната гама VRV IV, която ще влезе в продажба през октомври 2012 г..

На великолепното събитие присъстваха около 500 ОВК специалисти (монтажници, архитекти и консултанти) от цяла Европа, Африка и Близкия изток. На дневен ред: пълна програма на La Brugeoise заедно с презентации от многобройни експерти по VRV на Daikin относно стартирането на новата гама VRV IV, както и известната говорителка  професор Сюзън Роуф, за проектиране на нисковъглеродни сгради. На втория ден, участниците разгледаха фабриката-централата на Daikin в Остенде, включително и помещенията за изпитания, където агрегатите VRV IV са  тествани в Европейския Център за развитие на Daikin Europe NV.

VRV IV изпреварва законодателството

Директорът на продажбите на Daikin, Вим Вангеемберге, очерта широка картина на различните тенденции на пазара и законодателството. Всички те са доминирани от една тема: грижата за околната среда.

Директивата за екодизайн, е една от правните рамки на Европа и се използва, за да принуди производителите на енергопотребяващи продукти да отговарят на целите 20-20-20. С новата си VRV IV, Daikin вземат предвид съображенията на Директивата за екодизайн, че след 2016 г. трябва да се приемат само продукти, подобни на VRV.

Директивата за екодизайн подканва индустрията да интегрира по-строги насоки за еко-дизайн в своите продуктови линии. Daikin е лидер в преминаването към „сезонната ефективност“, нов стандарт за измерване, който по-точно отразява реалната енергийна ефективност на отоплението и охлаждането на продуктите през цялата година.

Daikin допринася за водещи проекти и инструменти за оценка

Продуктовият мениджър на Daikin за DX Търговия и контрол, Сорин Комса и мениджъра  на отдел DX Търговия, Патрик Кромбез, изнесоха полезна информация относно приноса на Daikin за водещите методи за проектиране и оценка за устойчиви сгради, като BREEAM. Даден беше пример за холандския бизнес център PHI, който доказва ефективността на Daikin с намаляване на енергийното потребление с 65%, благодарение на интегрирането на енергийно-ефективни технологии, като VRV с водно охлаждане и регенериране на топлината.

Проектиране на нисковъглеродни сгради

Компанията покани добре популярната проф. Сюзън Роуф, професор по архитектурен инженеринг от университета Herion Watt, Шотландия, за да представи своя поглед относно различните предизвикателства, свързани с изменението на климата, пред които са изправени проектантите, EPB и нарастващите цени на изкопаемите горива. По думите на проф. Роуф, „Време е да мислим извън рамките и да се откажем от класически критерии като ефективност, иновации и конкуренция, а трябва да се стремим към нови критерии, като използване на пространство, архитектура, подобряване на инструменти, задаване на целта за използване на значително по-малко енергия, и т.н.“ Според нея една сграда трябва да се разглежда като едно неразделно цяло, която непрекъснато се адаптира към всички природни елементи. Проф. Роуф аплодира стремежите на Daikin към ниско въглеродни сгради, включително за VRV технологията.


Вижте също...