pixel

Дайте предимство на Bisolid EVO – горелката, която изгаря слънчогледови или дървесни пелети високоефективно и екологично чисто

Горелките от серия Bisolid EVO xx R tsc представляват модулираща тубусна горелка с пълно механично самопочистване. Предназначени са за монтиране към различни видове водогрейни котли. Горелката успешно оползотворява слънчогледови пелети, като получената топлинна енергия се усвоява от топлообменната повърхност на котелното тяло, към което е монтирана. Горивото и въздухът се смесват по контролиран начин и това е причината за екологично горене и висока ефективност.

Горелките Bisolid EVO са конструирани по неповторим начин. Те разполагат с уникален тубус, конструиран за изгаряне на пелети от слънчогледова люспа, по-популярни като слънчогледови пелети. Те силно се различават от дървесните по физически качества и съдържание. За да се осигури високоефективно и екологично чисто изгаряне с ниски емисии на вредни газове и фини прахови частици, горелките Bisolid EVO се предлагат със специално конструирания тубус и персонализирани настройки, тъй като не е възможно да се постигне високоефективно изгаряне и на дървесни и на слънчогледови пелети без пренастройка на конструкцията. При необходимост специализираният тубус за слънчогледови пелети може да бъде сменян по-елементарен начин с друг тубус, отново предлаган от Екотерм Проект, който гарантира високоефективно и екологично чисто изгаряне и на дървесни пелети. По този начин изключително успешно се съчетават специализирано изгаряне на дървесни или слънчогледови пелети със специално разработени тубуси за високоефективна работа и на 2- та вида горива.

Горелките от серия Bisolid EVO xx R tsc предлагат и гарантират голям брой предимства за потребителя. Висококачественото и екологично изгаряне на пелетите е подсигурено още чрез ротация на тубуса, която увеличава допълнително окислителната площ. Ротацията на горивния тубус осигурява и функционирането на  иновационна непрекъсната система на самопочистване, без необходимост от прекъсване на горивния процес – без консумативи и  допълнителни разходи. Същевременно модерна технология предпазва тубуса от натрупвания и запушване.

Горелките Bisolid EVO постигат  равномерно топлинно натоварване на горивната глава, благодарение на ротацията, което удължава живота на продукта.

С избора на горелка Bisolid EVO потребителите получават комбинация от висока ефективност, надеждност и висока степен на безопасност, компактни размери, лесен монтаж, ниски вредни емисии, отговарящи и надхвърлящи най-строгите изисквания на ЕС.

Иновация сред горелките Bisolid от Екотерм Проект е N-степенната или практически безстепенна модулация на горелката, съобразена с нуждите на инсталацията и водеща до реална икономия на енергия. До икономия водят и минималният брой включвания и изключвания на горелката, което съкращава разходите за гориво.

Сравнение на видовете управления

С горелки Bisolid EVO може да се възползвате от функции „Самонастройване на горелката“ (при промяна на определен параметър, останалите параметри се самонастройват автоматично, което улеснява максимално пуска и настройката, „Режим на резерв“ (горелката работи на минимална мощност, с минимални разходи за гориво, а при подадена команда от електронното управление бързо развива необходимата мощност), „Време за оптимизация“ (оптимизиране на процеса на достигане на зададената температура при минимален разход на пелети, отчитайки нуждите на конкретната отопляема площ), „Предварително подгряване“ (води до много бързо запалване и ниски вредни емисии).

Интуитивен LCD дисплей на тубусна пелетна горелка серия Bisolid GP xx R tsc

Елементната база при горелки Bisolid EVO e изградена само от реномирани производители от Германия, Швеция, Южна Корея и България, а висококачественият запалващ керамичен елемент, произведен в Япония, гарантира над 37 000 броя запалвания.

Горелките от серия Bisolid EVO xx R tsc се характеризират с бездимно палене, възможност за управление по температура на водата и по стайна температура, възможност за свързване със стаен термостат, вграден седмичен програматор, възможност за динамично управление, интелигентен алгоритъм на работа при рестартиране, в случай на прекъсване на захранването с електричество, безшумна работа, студен корпус в работен режим.

Едно от най-значимите качества при горелки Bisolid EVO e хоризонталното развитие на пламъка, което ги прави подходящи за повечето конструкции котли, вкл. нафтови.  Изключително подходящи са и за хлебопекарни.

Повече информация за Екотерм Проект и гамата предлагани продукти може да бъде получена в дистрибуторската мрежа в цялата страна, на интернет страница www.ecotherm.bg или на страницата на фирмата във Facebook.

Може да харесате още...