Данфосс допринесе за приятната атмосфера на Световното първенство по футбол

Данфосс допринесе за приятната атмосфера на Световното първенство по футбол

Като компания от глобален мащаб Данфосс достави свои продукти за редица съоръжения на ФИФА за Световната купа по футбол в Бразилия. Общото между тези продукти е, че осигуряват хладина и комфорт за футболисти и гости, като същевременно спестяват енергия.

В спортните комплекси на Световното първенство по футбол, технологии на Данфосс, като честотни преобразуватели и скрол  компресори, спестяват до 30% от енергията за климатичните системи и осигуряват приятни температури. Продукти на Данфосс също така оптимизират работата на климатичните системи в новите автобуси, с които се превозват футболисти и гости на световното първенство, както и в Международия медиен център на ФИФА в Рио де Жанейро, откъдето журналисти от целия свят излъчват своите репортажи за игрите.

Хулио Молинари, Президент на Данфосс Латинска Америка, заяви: „За нас това бе една фантастична възможност да допринесем с нещо за провеждането на Световното първенство по футбол, като осигурим възможно най-добър комфорт за състезателите и публиката. Икономията на енергия постигана с нашите продукти е от изключително значение за Бразилия, тъй като ресурсите тук са ограничени и цената на електрическата енергия е висока.“

През последните 5 години дейността на Данфосс в Бразилия отбеляза  много голям напредък, основаващ се на повишеното търсене на енергийно ефективни продукти, стремежа към усъвършенстване на инфраструктурата и търсене на по-добри алтернативи за охлаждане на хранителните продукти, които са на едно от първите места в експортната листа на страната. Днес Бразилия е сред 8-те най-големи пазари за продуктите на Данфосс и числеността на нашия персонал там е около 400 човека.

Факти за приноса ни към Световното първенство:
Данфосс достави свои продукти:
За спортните арени в Сао Пауло (Коринтианс/Итакера), Манаус (Амазония), Куяба (Пантанал), Рио де Жанейро (Маракана) и Натал (Дунас): честотни преобразуватели, скрол компесори, решения с тръбопроводи за течна фаза и управляващи вентили за климатичните системи.
За автобусите на Световното първенство: специални филтър-дехидратори за климатични системи предназачени за транспортните средства.
За Международния медиен център на ФИФА в Рио де Жанейро: баланс вентили за климатичните системи.

Данфосс е водещ световен доставчик на технологии, които отговарят на растящите потребности от доставки на храни, енергийна ефективност, щадящи околната среда решения и съвременна инфраструктура. Широката гама продукти и услуги предлагани от компанията намира приложение в области като надеждно съхрание на хранителни продукти, климатизация, отопление на сгради, управление на електродвигатели и електрозахранване на мобилни машини. Компанията е активна и в областта на съоръжетията за слънчева и вятърна енергия, както и в топлофикационната и охлаждителна инфраструктура на градове и населени места. Данфосс е основана през 1933 година в Нордборт, Дания. Днес групировката осигурява работни места за около 22 500 души и продава своите продукти в над 100 страни по света. Прочетете повече за Данфосс на адрес www.danfoss.com.


Вижте също...