pixel

Данфосс носител на награда “GreenTec” за 2014 година

Проектът на Данфосс “Енергийно ефективно използване на излишната енергия за топлофикационни цели” бе обявен за победител в конкурса за една от най-големите европейски награди за екология и бизнес – наградите “Грийн Тек” за 2014 год.

Данфосс спечели специалната награда за интелигентна урбанизация, която се връчва за проект или инициатива, които допринасят за подобряване на качеството на живот в градски условия. Проектът “Аншан” на Данфосс бе избран по достойнство сред първите 10 финалисти в едно много силно състезание с мощни компании като BMW, Philips и General Electric, и накрая бе избран за победител. „Тъй като това е най-голямата европейска награда за екология и бизнес, достигането до финала на състезанието и спечелването на наградата в крайна сметка е едно фантастично постижение. От самосебе си се разбира, че това бе една престижна категория и конкуренцията бе много ожесточена“, каза Ларс Твеен, Президент на Danfoss District Energy.

Наградата бе връчена от Ойген Егентенмейр, Изпълнителен директор на Мюнхенския панаир, в град Аншан – Китай. Във връзка с проекта си „Интелигентна урбанизация“ Мюнхенският панаир пое спонсорството на специалната награда, която се връчва за първи път тази година. Присъстваха също Уу Жонгйонг, кметица на Аншан, Жао Юфу, заместник кмет на Аншан, Антон Колер, вицепрезидент на Danfoss District Energy и Джинг Фенгру, вицепрезидент на Anshan Iron & Steel Group Corporation.

Може да харесате още...