pixel

Данфосс проведе семинар в Русе

Семинар на Направление Топлофикационна автоматика на Данфосс с Камарата на инженерите в инвестиционното проектиране – Русе.

На 13 Февруари в в Русе беше проведен семинар-обучение за проектантската общност в Русе. Семинарът беше организиран с любезното съдействие на председателя на КИИП инж. Александров.

На семинара присъстваха и представители на фирма Стема – дистрибутор на Данфосс за региона, служители от Топлофикация Русе, както и преподаватели от Техническия университет в града. Семинарът премина при обичайната за дългогодишните ни отношения атмосфера на оживени дискусии и професионален интерес.

Лектор на семинара беше инж. Георги Георгиев . В презентационната програма бяха включени всички новости от производствената гама на Направление Топлофикационна автоматика, като след предварително съгласуване на темите, специален акцент беше поставен върху децентрализираните системи за отопление с апартаментни абонатни станции на Данфосс и управляващите мотор-вентили за топлофикационно и ОВК приложение. Беше представена и новата гама ротационни вентили на Данфосс, които се предлагат на нашия пазар от началото на тази година. Подчертани бяха високото качество и надеждност на новите продукти и изключителната актуалност и ефективност на апартаментните станции, както в новото строителство, така и при реновирането на старите сградни инсталации.

Особен интерес беше проявен към представянето на новите типове топлообменници на Данфосс, както и на новия софтуер за оразмеряването им HEX Act. Програмата беше представена в практическото й приложение със симулиране на няколко реални примера за избор на топлообменници за различни условия на работа.

Може да харесате още...