pixel

Данфосс в помощ на отоплението на Зимните олимпийски игри в Сочи

По време на Зимните олимпийски игри в Сочи Данфосс ще играе важна роля зад кулисите със своето присъствие в повече от 15 олимпийски строителни проекти, вариращи от стадиони и медиен център, до хотели и апартаменти.

За по-малко от месец, Сочи ще бъде домакин на Зимните олимпийски игри. До тогава всички строителни проекти ще са завършени и градът ще бъде готов за това голямо събитие. Като водещ доставчик в областта на енергията, Danfoss се зае с обновяване на топлофикационната система на града и за поддържане топлината на участниците, било в техните хотели или апартаменти или на закритите стадиони.

Най-големият проект в Сочи, където Данфосс е участвал е спечелената поръчката за реконструкция на топлофикационната система в кв. Sochi Adler. Отоплителната система на района е била по това време с големи загуби на енергия. Вдъхновен от един проект в Рига, кметът на Сочи стартира проекта за обновяване на системата. Сега 230 сгради от съветската епоха са подложени на основен ремонт чрез реновиране с повече от 200 индивидуални абонатни станции на Данфосс. След обновяването на топлофикационните системи и самите сгради, загубата на топлина значително ще намалее, което ще доведе до повишен вътрешен комфорт и икономия на 15-30% от сметките за отопление.

Може да харесате още...