Десетки взривове от изтичане на газ разтърсиха предградията на Бостън

Десетки експлозии, очевидно предизвикани от скъсване на тръбопровода за природен газ, разтърсиха предградията на Бостън, предизвиквайки евакуацията на стотици. Съобщава се за най-малко един убит и над 12 ранени. Експлозиите разрушиха десетки домове и други сгради, много от които бяха погълнати от пламъци. Пожарникари от над 50 отдела се хвърляха с часове от един пожар в друг, а екипи на спешна помощ работеха, за да изключат газта и електричеството в района, за да предотвратят по-нататъшни запалвания.

Полицията призова жителите незабавно да напуснат домовете си. От пожарните служби предполагат, че прекалено високото налягане в газопровода, принадлежащ на Columbia Gas Масачузетс, е довело до поредицата от експлозии и пожари в района. Компанията е обявила по-рано през деня, че ще се работи за подобрение на газовите линии в кварталите в цялата страна, включително в района, където са настъпили експлозиите. Не е известно дали в тези квартали и по това време са се извършвали някаква работи.

„Колумбия Газ“ разследва какво се е случило в нейната система“, е заявил говорител на компанията-майка NiSource. Директорът на американския департамент на транспорта и администрацията по безопасност на материалите (PHMSA) обяви, че е изпратил екип за спешни действия в подкрепа на усилията на местните власти да се справят със ситуацията.


Вижте също...