Desigo CC на Siemens с нови възможности за по-висока продуктивност, ефективност и прозрачност при работа

Desigo CC на Siemens с нови възможности за по-висока продуктивност, ефективност и прозрачност при работа

– Осигурява поддръжка на големи и сложни обекти
– Предлага функции за отчитане на енергия и мощност, скриптиране и архивиран
– Напълно приспособима ОЕМ версия

Направление Сградни технологии на Siemens добави нови инструменти и  функции за поддръжка на допълнителни апликации към своята отворена  модулна платформа за сграден мениджмънт Desigo CC. Тя е приложима както за обикновени системи така и за  напълно интегрирани сгради. За пръв път новата версия на Desigo беше представена на тазгодишното ISH изложение във Франкфурт, Германия, състояло се през месец март.

С актуализирания софтуер поддръжката на големи системи вече  е още по-разширена – сега Desigo CC може да се използва и в  най-големите и сложни обекти.  Новата версия е валидирана за използване и във фармацевтичната индустрия.

Предоставянето на отчети дава пълна прозрачност на операторите на сгради по отношение разпределението на енергията, качеството на мощността и цялостното потребление в тeхните обекти. Тази информация може да бъде използвана за определянето на критерии за спестяване на разходи и повишаване нивото на надеждност на системата.

Отчети обработват сложните данни, за да предоставят необходимата информация на операторите, въз основа на която могат да се вземат  оптимални решения. Нова функция на Desigo CC – за скриптиране, прави възможни  автоматични или ръчни действия, в зависимост от различните ситуации. Допълнителната памет за съхранение поддържа не само дългосрочното архивиране на данни, но и събирането на нова информация, което прави Desigo CC подходящ за най-обширни приложения.

Удобният за потребителя Desigo Control Point е едно от главните нововъведения в последната  версия на Desigo. Той предлага функционалност за сграден мениджмънт чрез интернет достъп и модерни сензорни панели. Графичният потребителски интерфейс позволява на потребителите да управляват ОВК, осветление и щори. Интерфейсът дава възможност също и  за създаването на табло за управление и анализиране на изразходената енергия на наблюдаваните системи.

Новият PX компактен контролер с “island bus” допълва серията продукти Desigo. Той може да бъде разширен чрез TX I/O модули, които да обхващат по-голям обем данни. Компактният контролер предлага различни опции за интеграция в комбинация със системен модул TXI2.OPEN.

Един от ключовите компоненти от портфолиото за стайна автоматизация на новата версия Desigo е решението за стайна херметизация и контрол на аспирацията, специално разработен за употреба в лаборатории и чисти стаи. Това решение се прилага чрез BACnet/IP и осигурява надеждно, прецизно и бързо измерване, контрол и наблюдение на въздушен обем и стайно налягане.  Портфолиото за стайна автоматизация включва и нова KNX PL-Link задвижка, която е създадена за приложение както на 6-пътен вентил, така и на новия KNX-PL link димер за осветление и нови, ценово оптимизирани стайни контролери. Функционалността на системите за стайна автоматизация на Desigo е разширена и вече включва и термопомпи.

Desigo CC разшири също и миграционните си инструменти, които улесняват преминаването от по-старите управленски системи към най-модерна платформа за сграден мениджмънт. Старите версии на Desigo PX продължават да се поддържат.


Вижте също...