pixel

Дете пострада тежко от лампа в Морската градина във Варна

Дете пострада тежко от лампа в Морската градина във Варна

Тригодишно дете е с тежко изгаряне на ръката от лампа в Морската градина на Варна. Родителите на момченцето са извадили медицинско и са решени да съдят общината.

Николета Йорданова всяка вечер води тригодишния си син Георги в Морската градина. На 27 август детето си играе в градинката, където е вкопан прожектор, предаде Нова телевизия.

Момченцето се спъва и пада върху лампата.

„Раната му от едната страна изобщо нямаше кожа, тя остана върху лампата, а от другата страна докторите му я отстраниха“, разказва майката.

Лекарите установяват, че Георги има втора степен изгаряне, а родителите пък подават жалба в Общината. След нашата намеса обаче веднага беше изпратен екип, който да направи проверка.

Оказва се, че това е прожектор с метал-халогенна лампа с мощност 150 вата. И понеже никой не знае каква температура развиват тези осветителни тела, бащата на Георги решава да направи експеримент. Данните показват поне 110 градуса по Целзий, защото толкова е скалата на термометъра. А според медиците тази температура може да изгори детска ръчичка за секунди.

Около 150 са прожекторите в Морската градина и досега не е имало инциденти. Проверката на проблемният прожектор не е показала някакъв дефект, но превантивно е премахнат. А родителите на Георги се заканват да съдят Общината.

Може да харесате още...