pixel

Децентрализирана климатизация от Hoval в производственото хале на Kittner

Kittner

Когато e необходима климатизация на еднообемни индустриални и производствени сгради, то най-добрият избор е децентрализирана климатизация от Hoval.

Новопостроеното хале на Kittner е идеален пример за това. То се състои от две помещения с обща площ 1094 м², височина 12 м и само 2 броя климатични апарати Hoval TopVent DKV 9D са достатъчни за отопление и охлаждане на халетата.

Това е възможно, защото климатичните апарати Hoval са с изключително добри технически параметри. Всеки един от тях осигурява дебит на въздуха от 8700 м³/ч, отоплителна мощност на всеки до 150 kW и охладителна мощност на всеки до 115 kW. Също така всеки от тях може да работи ефективно, монтиран под покрива, на височина до 25 м и да обслужва площ с размери 30х30 м. Апаратите са топлоизолирани от вътрешната страна и имат вграден кондензсепаратор, с консумация на ток само 1,65 kW. Апаратите работят като топлоносител от котел и студоносител от чилър. Могат да работят в двутръбна или четиритръбна система. Теглото на всеки един апарат е около 200 кг.

Hoval TopVent

„Киттнер Анлаген – унд Машиненбау“ ЕООД е частна компания, създадена през 1994 г. в Германия. Производството е разположено в индустриалната зона на с. Калояново (на 20 км северно от Пловдив) на площ над 26 000 кв. м.

Основната дейност на фирмата е дизайн, производство и монтаж на машини и съоръжения от неръждаема стомана за хранително-вкусовата, фармацевтичната, химическата и др. промишлености. Почти 100% от продукцията е за износ, като основни пазари са Западна Европа, Русия , Израел, Япония и Близкия изток.

Съоръженията на Hoval, модел TopVent® DKV подсигуряват равномерно климатизирана работна зона.

Hoval TopVent

Ефективността е гарантирана, тъй като апаратите не позволяват на топлия въздух да се задържа високо горе на 12-тия метър и предотвратяват образуването на топлинни джобове. Допълнителен комфорт създава патентования Air-Injector, който разпределя и сваля топлия въздух в работна зона, при това без да се образуват течения (скорост до 0,2 m/s).

Монтажът е бърз и лесен, благодарение на компактния си дизайн, ниското си тегло, както и отсъствието на необходимост от въздуховоди и дълги тръбни мрежи. Hoval TopVent® се доставят готови за свързване, изцяло сглобени и предварително окабелени, което редуцира разходите и необходимото време за инсталация.

От перспективна гледна точка апаратите Hoval TopVent дават една гъвкавост и автономност на инвеститорите, тъй като при едно бъдещо преустройство на производствения процес или смяна на предназначението на сградата, лесно могат да бъдат сменени местата им, така че те да подсигурят отново подходящи условия в отделните работни или складови зони.

Kittner

Може да харесате още...