pixel

Децентрализираните покривни вентилационни апарати RoofVent и TopVent вече и със система за директно изпарение

Покривните топловъздушни апарати на Hoval се предлагат като децентрализирана и автономна система от години. В различни комбинации с термопомпи или газови котли, те успешно покриваха нуждите за отопление, охлаждане и вентилация на големи еднообемни сгради като производствени и логистични халета, спортни зали, хангари и други големи обеми.

От началото на 2017 година  RoofVent® и TopVent® се предлагат в комбинация със система за директно изпарение. Това бе наложено от нуждите на пазара и крайните клиенти и ние от Hoval намерихме начин да се адаптираме към тези нужди и да направим най-доброто за нашите клиенти.

Какво представлява система

Системата е базирана на покривни апарати RoofVent® и TopVent® с топлообменник на директно изпарение, като те са окомплектовани с външна система за директно изпълнение, монтирана на покрива в близост до апаратите. По този начин спестяваме освен пространство от липсата на възуховодна мрежа в подпокривното пространство, но и се спестяват дълги трасета топлопреносна мрежа на вода.

Какво печелим: Повече свобода за архитекти и проектанти, повече пространство за полезно оползотворяване на полезния обем на халето. Използване на възобновяема енергия и свеждане до минимум емисиите на CO2 от системата. Ниски инвестиционни разходи, тъй като се спестяват труд и материали по монтажа на дълги тръбни връзки.  Общите разходи при потреблението също. Апаратите, подаващи пресен въздух и работещи с рекуперация RoofVent® RP се комбинират изключително добре с рециркулационните апарати TopVent® TP, те координират работата помежду си, за да формират ефективна и икономична работа на системата.

Пример от практиката: в Хард, Австрия
Големият  търговски център на модната верига  Adler Modemärkte AG е около 2000 м² и е един от 183-те клона на веригата в цяла Европа. Всеки час, 10 500 m³ въздух трябва да бъдат обменени и  рециркулирани. Монтираните покривни апарати RoofVent® RP и TopVent® TP всеки в комбинация със система на директно изпарение, вече покриват изискванията за равномерно разпределение на топлина и доставка на пресен въздух. “Децентрализираната система се оказа толкова успешна технология и разходите, които постигаме с тях са значително по-малки”, обяснява Тобиас Брюгер, ръководител на продуктовия мениджмънт за вътрешни климатични системи в Hoval.

Прецизните изчисления за конкретния случай в Hard са: в годишен аспект са намаление на разходите с цели 36% – в сравнение с решението с централен газов котел. “Спестяванията са толкова очевидни, че Системното решение на Hoval беше наистина единственият избор. “

След постигане на тези показатели международна компания отново се довери на системното решение на Hoval за завода си  в чешкия град Либерец. На покрива на 8000 м² има дванадесет апарата, което обменят на 96 000 m³ въздух на час, отопляват  през зимата и охлаждат през лятото.

Високоефективно решение с добавена стойност. Децентрализирана система с директно изпарение от Hoval е решение, което пести разходи в бъдеще и което гарантира комфортната среда за работа на служителите в заводи и складове. Инвестицията в децентрализирана система за отопление, охлаждане и вентилация от Hoval е инвестиция в бъдещето и в качеството, с кратки срокове за изплащане и сигурност по време на експлоатация.

Свържете  се  сега  с  експертите от Hoval и вземете най-добрата оферта за Вас  или Ваш клиент, или направете консултация на 0885 777 355 или [email protected].

Може да харесате още...