pixel

Динамичен клапан от Danfoss за постоянно диференциално налягане

За лесното поддържане на хидравличния баланс на отоплителните вентили Danfoss предлага динамичния клапан RLV-KDV. Той има интегриран контролер за диференциално налягане и така работи независимо от налягането.

Благодарение на интегрираното управление на диференциалното налягане, RLV-KDV е подходящ за всички радиатори с вградени вентили. Предварителното настройване се извършва директно върху клапана на патрона при постоянно налягане от 0,15 бара. Трябва да се изчисли единствено необходимия номинален обем на потока, което се извършва с употреба на диск, приложение или софтуер. Това позволявана на системата да работи в оптимален режим при и пълно, и при частично натоварване. Тъй като диференциалното налягане е ограничено до фиксирана зададена точка от 0,15 бара, изчисленото количество вода се поддържа постоянно по подразбиране при всеки случай на натоварване. По този начин се премахват шумовете, предизвикани от потока на водата в радиатора.

Динамичният клапан се предлага в четири варианта, като благодарение на самоуплътняващите се фитинги е еднакво подходящ за радиатори с вътрешна резба R ½ и външна резба G ¾ А. Аксесоарите включват и модул за пълнене и изпразване. Компресионните фитинги на Danfoss позволяват свързване към тръби от мед, стомана, PEX и Alupex.

Може да харесате още...