pixel

Дискусионен форум ще обсъди състоянието на електроенергийния пазар

Петият дискусионен форум по проекта “Прозрачна енергетика” на тема “Пазарът на електрическа енергия – такъв, какъвто е днес” ще се състои на 6 април 2012 г. от 9:30 ч в залата на Информационното бюро на Европейския парламент на ул. “Московска” N 9.

Събитието е под патронажа на Министерството на икономиката, енергетиката и туризма. Организатори на форума са сайтът 3е-news.net заедно с Българската стопанска камара и Института за енергиен мениджмънт.

Основните акценти на дискусията ще бъдат фокусирани около състоянието на българския енергиен пазар, причините за наложените на България наказателни процедури от страна на ЕС, ролята на ядрените централи на свободния пазар на електричество, участието на други производители на пазара и мнението на индустриалните потребители за свободно договорените цени. Поканени са лектори от компаниите и заинтересованите държавни институции.

Проектът “Прозрачна енергетика” предвижда организиране на дискусионни форуми с участието на журналисти, икономисти, енергийни експерти, представители на държавни институции, на енергийни компании и на неправителствени организации, където ще бъдат обсъждани проблемите, възможностите и предизвикателствата” пред българската енергетика в контекста на европейските стандарти и приоритетите, залегнали в общностното законодателство, касаещо сектора.

3e-news.net

Може да харесате още...