pixel

Дистанционно управление на температурата в класните стаи предлага Siemens

80% от училищата в Холандия нямат оптимален и здравословен климат в помещенията по отношение на свеж въздух , стайна температура и осветление. Поради това ефективността в тях е с 23% по-ниска от училищата с оптимално управление на температурата. Освен това отсъствието поради болест в първите е с 25% по-висока, отколкото в училищата със здравословен климат.

Със системата за сградна автоматизация на Siemens Synco директорите на училищата Stichting Fluvium Холандия вече могат сами да настройват дистанционно температурата в училищата с няколко градуса. Това предлага по–голяма гъвкавост и възможности за намаляване на енергийните разходи.

От години инсталаторската компания Steennis Service & Installatie Techniek V.O.F. поддържа държавните училища Stichting Fluvium в градовете Geldermalsen и Neerijnen. Отговорникът по поддръжката – Уилиям Брауер инсталирал системите за сградна автоматизация в училищата в началото на 90–те. С времето системите излезли от употреба и се наложило да бъдат подменени. Брауер случайно открил възможностите предлагани от системата за ОВК контрол Synco. „Сменях счупен вентил за клиент”, обяснява той. „Тогава се свързах с центъра за обслужване на клиенти на Siemens”.

Когато попитах за контролерите те ме насочиха към Synco. По желание на Брауер Siemens прави презентация за Synco на неговата компания Steennis Service & Installatie Techniek. След което Брауер представил решението пред своя  клиент. „Реализирахме пилотен проект в едно от училищата. Клиентът беше много впечатлен.”

Може да харесате още...