pixel

Дизайнерски пречиствател на въздуха с плазмен филтър

Zewotherm

С помощта на плазмен филтър дизайнерският пречиствател на въздух Zewotherm One Life X филтрира и най-малките вредни частици с размер до 0,01 µm в помещения с площ до 30 кв.м. Филтърът може да се мие в съдомиялна машина и затова не е необходимо да се сменя.

Човешкият косъм е с диаметър приблизително 50 µm. Новият въздухопречиствател Zewotherm One Life X използва лазерен сензор за откриване на замърсители с размер от 0,01 µm и по този начин безпроблемно открива вируси (0,1 µm), бактерии (1 µm), фин прах (2,5 µm) и полени (10 µm).

С 99,99% отстранени замърсители ефективността на почистването е на клинично ниво. Тя се основава на специална филтърна технология: широколентово плазмено поле зарежда електрически вредните частици от въздуха и след това ги свързва с колекторните плочи. По този начин в помещението се връща само пречистен въздух.

Трайно изгодно: без смяна на филтъра

За разлика от обикновените пречистватели на въздух One Life X не изисква смяна на филтъра. Индикаторът на филтъра сигнализира, когато се налага изплакване с вода или почистване в съдомиялна машина.

Така, освен че се пестят средства, околната среда не се замърсява допълнително с отпадъци от филтри, направени от нерециклируема пластмаса. Самият уред е изработен от бързо възобновяем бамбук и рециклирана пластмаса.

Безшумен и ефективен

Благодарение на големите разстояния между колекторните плочи скоростта на въздуха е сведена до минимум и нивото на шума е намалено. Ако въздухопречиствателят, който тежи около 4 kg, се постави до леглото (на разстояние 1 m), нивото на шума е около 11 dB(A), което все още е много тихо.

С помощта на опцията за накланяне въздушният поток на аксиалния вентилатор може да се насочи към зоната, в която е необходим свеж въздух. Производителят посочва консумация на енергия от 4 до 9 W в зависимост от режима на работа.

Zewotherm

Автоматично отчитане на качеството на въздуха

Въздушният пречиствател е в постоянен автоматичен режим. Вграденият лазерен сензор засича концентрацията на замърсители в помещенията, летливи органични съединения, фин прах, ултрафини частици, както и влажността и температурата стая по стая и предава тази информация в реално време на приложението (налично за Android и iOS).

За да да се оцени степента на натоварване на организма със замърсители, стойностите могат да бъдат показани в приложението според размера на частиците и като предупредителна цветна скала за всяка стая. Въз основа на глобалния индекс за качество на въздуха картата на света също предоставя информация за текущото качество на външния въздух на място.

Управление: ръчно, чрез приложение или гласово разпознаване

Устройството може да се управлява ръчно директно от него, чрез приложение или чрез гласово разпознаване с Amazon Alexa или Google Assistant. Наличните режими са автоматичен за напълно автоматична работа, тих нощен режим и усилен за максимална ефективност на почистването.

Снимки: Zewotherm

Може да харесате още...