pixel

Днес се откри строителното изложение ”Стройко 2000”

Фирмите, които ще се представят между 16 и 22 октомври на Стройко 2000 са с 20% по-малко от тези на миналогодишното есенно изложение и с 10 на сто по-малко от тазгодишното пролетно. Това каза Васил Хаджиянков на представянето на предстоящата програма на Специализираното изложение за архитектура, строителство и обзавеждане Стройко 2000. Той допълни, че тези тенденции са отражение на процесите в държавата и няма как да се очаква икономиката да е зле, а фирмите на панаира да растат.

Същевременно обаче има около 15-20% нови фирми, които ще вземат участие в изложението за първи път. Има и такива, които бяха прекъснали участието си през последните 3-4 години, и сега го подновят, коментира още Хаджиянков, като допълни, че общо около 300 фирми ще вземат участие на 41-то издание на Стройко 2000.

Относно отстъпките и дали ще има такива за клиентите, Хаджиянков обясни, че такива по всяка вероятност ще има, макар и това да е политика на фирмите. Това обаче не е евтин рекламен трик, категоричен е той, а икономически обоснована логика. По време на панаир се сключват по-интензивно сделки и по-големата продуктивност позволява да се правят отстъпки. Купувачът от своя страна, има шанса да намери точния продукт, от който се нуждае.

Форумът дава възможност да се съберат на едно място архитекти, проектанти, изпълнители доставчици в строителния бранш, за да представят себе си и своите продукти пред потенциалните клиенти. Фирмите са тези, които правят Стройко,

Акценти на есенното Стройко

За първи път тази есен ще се проведе криейтив изложение Арт хоби шоу, където ще се представят доставчици на материали за приложни изкуства, занаятчийство, хоби и текстил. Идеята ни като организатори на Стройко, коментират от екипа, бе да разширим обхвата си, но захващайки се с тази тема, се оказа, че тя е много популярна в Европа и Америка.

Тази година Посолството на Република Полша ще представи по време на Стройко фотоизложбата „Живот в архитектурата“. Изложбата представя резултатите от полския национален конкурс за съврменни архитектурни обекти, построени през 21 в., чиято цел е да популяризира най-големите постижения на полската архитектура и да предизвика обществени интерес към нейната роля. Както подсказва заглавието, конкурсът акцентира върху факта, че архитектурата е средата, в която живее съвременният човек и оказва влияние върху качеството на ежедневния живот. Изложбата представя фотографиите на всички 120 финалисти и 12-те архитектурни обекта, които бяха номинирани за главните награди.

За първи път на Стройко ще вземе участие и Асоциацията на интериорните дизайнери в България (АИДБ). Идеята на организацията е да събере на едно място интериорните и продуктовите дизайнери от страната, за да изгради връзка между тях и клиентите. От друга страна нашата мисия е да разсеем митовете за професията, един от които е тази услуга е непосилно скъпа, коментира Вера Илиева от АИДБ, която допълни, че дизайнът е преди всичко въпрос на функционалност.

Като продължение на темата за дизайна в изложението ще се включат и VMV Design, които ще представят италиански акрилни бои и смоли. За поредна година в изложението ще вземе участие и най-големият производител на тухли в света Вирбергер, както и много други.

Стройко се провежда вече 20 години всяка пролет и есен – през март и октомври. На изложението под покрива на Националния дворец на културата се събират стотици фирми, които предствят български и вносни стоки. Предлаганите стоки, продукти и услуги обхващат целия спектър в бранша – от проучване, проектиране и инвестиране през грубия строеж, довършителните дейности и обзавеждането до най-дребни детайли от интериора, екстериора и ландшафта. Развитието на изложението в годините е огледало на успешната интеграция на българските производители в потока на европейските и световните постижения в технологиите и дизайна.

3e-news.net

Може да харесате още...