Домашна вентилация от Olimpia Splendid

Въздухопречистватели Olimpia Splendid – осигурете здравословния климат във Вашият дом

Предназначение

Въздухопречиствателите са проектирани и изработени, за да направят домашната среда възможно най-чиста.  Пречистването е възможно благодарение на най-съвременна технология, която неутрализира бактериите, микробите и вирусите, които се съдържат във фините прахови частици. Иновативната технология измерва и визуализира качеството на открития въздух, с помощта на дигитален дисплей.

Кои са източниците на замърсяване на въздуха в домовете ни?

Въздухът, който дишаме в затворена среда, често има концентрация на замърсяване, по-висока или равна на въздуха на открито.

Замърсителите като въглероден окис, въглеводороди и частици могат да проникнат в домашни условия през прозорци и врати или дори да бъдат пренесени от собствените ни дрехи или домашни любимци, които размножават разпространението на микробите.

Факторите, които допълнително повишават замърсяването в домашните среди са: наличието на химикали, произлизащи от дезодоранти или почистващи препарати, плесени, спори или полени, които се пренасят в дома, вируси и бактерии в тапицерията и завесите, внесени в дома от нашите деца или домашни любимци.

Какви са последиците от вдишването на замърсен въздух?

Преките последици от ниското или много лошото качество на въздуха могат да бъдат: усещане за сухота на дихателните пътища, появяване на алергии, астма или кихане, затруднено преглъщане, сърбящи очи и уста.

Как да подобрим качеството на въздуха у дома?

За тази цел съществуват пречистватели на въздуха с различни филтри.

Тези продукти работят с различни видове филтри, които могат да бъдат от обикновения филтър против прах до филтъра с активен въглен (полезен за абсорбиране и намаляване на лоши миризми, концентрирани в затворени помещения), или Hepa филтър  (изработен от тънки филтриращи пластове, които задържат спори и плесени, неутрализиращи бактериите). Процесът се реализира чрез вентилатор, който засмуква въздушен поток през филтри, които задържат частиците и замърсяващите агенти и осигуряват един по – чист въздух.

Предимства на въздухопречиствателите Olimpia Splendid

Успоредно с ефективността на филтрите, уредите на Olimpia Splendid използват и интегриран йонизатор, който произвежда отрицателни йони. Те са частици, които изпълняват изключително важна роля по отношение на качеството на въздуха, тъй като усещането за свеж и окислен въздух се дължи на наличието им в помещението. Колкото повече отрицателни йони присъстват в дома, толкова по-голямо е чувството, че сте на открито и проветриво място, досущ като че сте в планината. Всъщност, йонизаторът има естествения способ да преобразува благоприятната дейност на слънцето, като регенерира и „дезинфекцира“ въздуха.

Модели

Aura Li

Иновативен и елегантен, Aura Li е въздухопречиствател с 4 етапа на филтриране (първоначална филтрация, HEPA филтър, филтър с активен въглен, и йонизатор). Иновативната технология измерва и визуализира, с помощта на дигитален дисплей, качеството на открития въздух.

Информация

3-слоен филтър
1. Противопрахов филтър;
2. Hepa филтър, който премахва примесите от въздуха, под формата на частици или газ, до 99%;
3. Активен въглен, който отстранява неприятните миризми.

Йонизатор
Неутрализира замърсяващите агенти и позволява естественото образуване на йони от слънцето, разпространявайки по-здравословен въздух, като този, намиращ се в природата.

Q-сензор
Практична светодиодна  система, която се оцветява въз основа на качеството на измерения въздух: зелено за добро качество, червено, когато се изисква пречистване.

Характеристики:

– Трислоен филтър;
– Индикатор за качеството на въздуха;
– Филтър, която се подменя от предния панел;
– Йонизатор;
– Автоматична работа на вентилатора, според качеството на открития въздух;
– Цифров дисплей;
– Продължителност на живот на филтъра: до 2000 часа;
8 часов  таймер;
– Функция: нощен режим/Turbo 3;
– 3 степенни за настройка на въздушния поток.

Aura Di

Пречиствателят филтрира въздуха на 5 етапа (първоначална филтрация, HEPA филтър, филтър с активен въглен, ултравиолетова лампа и йонизатор), което подобрява значително пречистването на въздуха в помещението и поддържа нивото на замърсителите до 2,5 микрона. Многофункционалният контролен панел визуализира качеството на въздуха.

Информация

3-слоен филтър
1. Противопрахов филтър;
2. Hepa филтър, който премахва примесите от въздуха, под формата на частици или газ, до 99%;
3. Активен въглен, който отстранява неприятните миризми.

UV стерилизатор и йонизатор
Благодарение на ултравиолетовата светлина и йонизатора, се елиминират бактериите, микробите и вирусите и се възпроизвежда приятното усещане, което се усеща на открито в слънчев ден.

Автоматична настройка
Измервайки качеството на въздуха в помещението, Aura Di настройва автоматично скоростта на вентилация в помещението.

Характеристики:

– Трислоен филтър: прахов филтър/Hepa филтър/филтър с активен въглен;
Противобактериална ултравиолетова светлина;
Йонизатор;
Индикатор за качеството на въздуха;
– Филтър, която се подменя от предния панел;
– Индикатор за концентрацията на частиците;
– Цифров дисплей;
– Автоматична работа на вентилатора, според качеството на открития въздух;
– Продължителност на живот на филтъра до 2000 часа;
8 часов таймер;
– Функция: нощен режим/Turbo 3;
– 3 степенни за настройка на въздушния поток.

За допълнителна информация – Булклима.


Вижте също...