pixel

Две априлски сметки ще получат абонатите на столичната „Топлофикация“

Абонатите на столичната „Топлофикация“ ще получат две сметки за април – със старата и с новата по-висока цена на отоплението.

Това предупреди инж. Боян Паунов от Топлофикация, след като от вчера започна повторно включване на парното в столицата, заради рязкото застудяване. Той увери, че отоплението трябва да стигне до домовете на повечето клиенти до вечерта.

Екипи на столичната Топлофикация вече работят по пускането на парното, заради наличието на три последователни дни със средна денонощна температура под 12 градуса и прогноза за още студ, обясни  инж. Боян Паунов от „Топлофикация София“.

Сега абонатите на Топлофикация ще получат две сметки за април, като те няма да обхващат периода на спиране на парното, обясни още той.

Парното в София беше спряно само преди седмица, но поради обективни причини – дневните температури достигаха 25 градуса, припомни инж. Паунов.

По наредба Топлофикация трябва да осигурява отопление на абонатите си до края на април. Ако след тази дата настъпи ново застудяване, парното ще бъде пускано само при подаване на заявление от желаещите клиенти.

dariknews.bg

Може да харесате още...