Двупозицинно управление на системата със сферичните вентили на Данфосс

СФЕРИЧНИ ВЕНТИЛИ JIP

При всяко топлофикационно предприятие, централа за когенерация, разпределителна мрежа и абонатна станция има нужда от двупозиционно управление на връзката със системата на сградата.

Двупозиционното управление позволява да се извършва сервизно обслужване, поддръжка и ремонт на системата, което осигурява възможност тя да се изключи за известен период от време.

СФЕРИЧНИ ВЕНТИЛИ JIP™:
– Стоманени сферични вентили JIP™ за сградна инсталация;
– Стоманени сферични вентили JIP™ за подземен монтаж с предварително изолиране.

Перфектна плътност улеснява поддръжката на системата и осигурява двупозиционното  регулиране

Данфосс предлага пълна гама стоманени сферични вентили за всякакъв тип отоплителни и топлофикационни приложения. Гамата се състои от стоманени сферични вентили за сградни или подземни инсталации и те се предлагат с различни типове накрайници за присъединяване.

До 30% икономия на енергия и ниски експлоатационни разходи
Уникалната конструкция на сферичните вентили на Данфосс осигурява нисък пад на налягането и ниска консумирана мощност от помпата, в резултат на което се постига намалено потребление на енергия и по-ниски експлоатационни разходи.

СФЕРИЧНИ ВЕНТИЛИ JIP

Без външни утечки – удължен живот
Сферичните вентили на Данфосс се отличават с пожизнена външна непропускливост дори при високи и променящи се температури, благодарение на уникалното уплътнение на стеблото от въглеродно армиран PTFE, което предотвратява външни утечки.

Без външни утечки през целия експлоатационен живот
Усъвършенствана конструкция на пружината осигурява оптимална вътрешна херметичност и гарантира непропускливост от клас А през целия експлоатационен живот на продукта.

Винаги лесни за отваряне и затваряне
Сферичните вентили на Данфосс JIP™ винаги се отварят и затварят лесно благодарение на независимостта от аксиалните сили и уникалната „разхлабваща система“.

СФЕРИЧНИ ВЕНТИЛИ JIP

СТАНДАРТНИ СФЕРИЧНИ ВЕНТИЛИ JIP™

Стандартните сферични вентили JIP™ се използват за двупозиционно управление на топлофикационни системи. Те се предлагат във варианти за присъединяване на фланци или фланец/заварка.

– ON/OFF вентили
– Номинален диаметър DN: 15-600 mm
– Температурен обхват: 0-180°C
– Номинално налягане PN: 16 / 25 / 40 bar
– Ръкохватка, червячен механизъм или електрозадвижка

Повече за сферичните вентили на Данфосс можете да прочетете като ползвате следния линк.