Един от най-мощните стенни кондензни газови котли-De Dietrich Innovens MCA Pro 160

Стараейки се непрекъснато да се усъвършенства и да предоставя все повече нови продукти на своите клиенти, тази година фирма Рувекс пусна на пазара ново предложение от серията стенни кондензни газови котли MCA.

Новото поколение котли на De Dietrich отговарят на най-високите критерии, както по отношение на енергийната ефективност, така и на европейските изисквания за екологичност. Кондезните газови котли от серия Innovens MCA са идеално решение за отопление и производство на битова гореща вода. Innovens MCA Pro 160 разширява продуктовата гама с един от най- мощните стенни котли на пазара – 160 kW при 50/30⁰С. Той е с изключително компактни размери- височина 104,5 см, широчина 60 см, дълбочина 60 см и може да работи в каскада с други  котли от серията МСА, което позволява да бъде достигната мощност до 1280 kW.

Има изцяло нов моноблоков топлообменник от AL-Si, който е с люк за проверка на димните газове. Благодарение на съотношение мощност/обем, топлата вода се осигурява бързо с желаната температура. Иновативната система позволява лесно почистване, както и инспектиране на пламъка през наблюдателно прозорче.

Котлите от серия Innovens MCA са създадени по най-нова технология, горелката е от неръждаема стомана, с предварително смесване и възможност за модулация на мощноста от 20 до 100%. Тя е оборудвана с шумозаглушител, благодарение на който котелът става практически безшумен- 55 dB (A).

Специалистите на De Dietrich са разработили и нови системи за управление на котлите MCA Pro 160 с повече възможности и избор между два контролни панела.

Управлението Diematic Evolution е за основния котел в каскадата както и за управление на инсталации с няколко директни или смесителни отоплителни кръга и бойлер за БГВ. Има цветен екран с висока разделителна способност, лесно разбираем интерфейс, управление чрез ергономичен бутон. Стандартно то може да управлява два директни или смесителни кръга и 1 кръг за БГВ. Управлява до 8 котела в каскада и има вградена система за диагностика. Като опции на таблото се предлагат: трети кръг (директен или смесителен), втори БГВ кръг и интерфейс за BMS:  BACnet, Modbus и KNX.

Inicontrol 2 може да управлява вторите котли в каскада – 1 директен кръг и 1 за БГВ. Показва историята на грешките и часовете експлоатация. Разполага с  голям цифров дисплей, показва температурата на котела, статуса на работата чрез символи и предупреждения за грешки, ако има.

Технологията на кондензация при съвременните газови котли позволява да се оползотвори допълнителната топлина, отделяща се при охлаждането на изходящите димни газове и кондензацията на водните пари, които се съдържат в тях. Така производителността се увеличава приблизително с 15% в сравнение с високопроизводителните нискотемпературни котли и с 40% спрямо котлите от предишните поколения. Изхвърлянето на NOx, който е отговорен за киселинните дъждове, се намалява с 1/3 спрямо нискотемпературните котли и е 10 пъти по-малко спрямо котлите от по-старо поколение.

Котлите Innovens MCA Pro 160  са лесни за монтаж и поддръжка, с пълен достъп до вътршността от предния панел. Шумовите нива са сведени до минимум. Най-доброто от кондензната технология може да намерите интегрирано в котлите De Dietrich.

Повече информация за предлагания котел, както и много специални предложения през месец декември може да намерите в офиса на фирма РУВЕКС, както и на интернет сайта на фирмата.

Вижте също...