pixel

Ефективна, децентрализирана вентилация на жилищни сгради

Tecalor

Прозорците и вратите са подменени, стените са изолирани, както и покривът. Но как да влезе въздухът в дома, за да се предотвратят проблеми с влагата, като например мухъл, и да се осигури отличен климат за живеене?

Tecalor предлага решение: децентрализираните вентилационни тела от серията LTM Thermo-Lüfter осигуряват свеж въздух при ниски топлинни загуби. Алуминиев акумулатор при LTM TL 1230 абсорбира топлинната енергия от отработения въздух и я освобождава обратно в подавания въздух, след като вентилаторът промени посоката на работа. Устройството възстановява до 95% от топлинната енергия и я използва за предварително загряване на свежия въздух. Оптимизираният вентилатор позволява прецизна интензивна вентилация на жилищното пространство с минимален работен шум. Топлината остава в помещението, докато използваният въздух се обменя. Филтрите за фин прах и полени пречистват входящия свеж въздух.

Tecalor

Бърз монтаж и поддръжка

Ефективният топлинен акумулатор се почиства лесно, филтърът може да се смени бързо и без инструменти. С термовентилатора LTM Tecalor предлага спестяващо място решение за децентрализирана битова вентилация с много добър филтриращ ефект. Лесният монтаж и експлоатация, свободно конфигурируемите вътрешни и външни панели, както и размерите на телескопичния корпус позволяват използването на термовентилатора според индивидуалните условия в нови и съществуващи сгради.

Снимки: Tecalor

Може да харесате още...