pixel

Ефективно охлаждане, отопление, изсушаване и пречистване на въздуха

 Viessmann

Единичните и мултисплит климатици Vitoclima 300-S, Vitoclima 200-S и Vitoclima 200-S Multi са ефективни системи за охлаждане, отопление, изсушаване и пречистване на въздуха в помещенията.

Независимо дали става въпрос за новопостроена или съществуваща сграда, здравословният климат в помещенията през цялата година става все по-важен за обитателите на едно- и двуфамилни къщи.

Икономично охлаждане и отопление с една система

Уредите Vitoclima могат да бъдат интегрирани в системи за топло- и електроснабдяване, чиито компоненти са от гамата Integrated Viessmann Solutions, например фотоволтаична система Vitovolt с устройство за съхранение на енергия Vitocharge VX3. Това позволява климатичните системи да се управляват по особено икономичен начин до голяма степен със самостоятелно генерирана електроенергия – и то не само през лятото.

Vitoclima 300-S и 200-S, както и 200-S Multi могат да се използват и като ефективни термопомпи, като просто се смени режимът им на работа. Тогава топлината се извлича от външния въздух и се използва за отопление. Това спестява енергия и разходи, тъй като конвенционалното отопление може да остане изключено. За високата ефективност на новите климатични системи – и по този начин за ниското потребление на енергия – всички серии разполагат с технологията инвертор плюс. Според производителя това гарантира функционална надеждност дори при големи колебания в електрозахранването.

Vitoclima 300-S: климатичен комфорт чрез екосензор и 3D разпределение на въздуха

Висококачественият единичен сплит Vitoclima 300-S е специално проектиран за използване в жилищни помещения, където климатичният комфорт, чистотата на въздуха и ниският шум са особено важни, например в спалните. Затова стенното вътрешно тяло, което се предлага в бяло или сребристо, има ниво на шум само до 15 dB(A) при намалена работа с функцията Super Low Noise.

Интегрираният екосензор и 3D разпределението на въздуха осигуряват климатичен комфорт. Устройството разпознава осветлението и присъствието на хора в помещението и автоматично регулира работата си по съответния начин.

От началото на коронавирусната пандемията чистият въздух без микроби придобива все по-голямо значение. Ето защо Vitoclima 300-S има активен IFD (Intense Field Dielectric) филтър за високо качество на въздуха. Той отделя от въздуха в помещението финия прах, полените, вирусите и бактериите и се почиства лесно.

Функцията Steri Hygiene, програма за стерилизация за дезинфекция на повърхностите, които са в контакт с въздуха, осигурява постоянно най-високо ниво на хигиена.

 Viessmann

Управление чрез смартфон

Чрез стандартно интегрирания WLAN интерфейс Vitoclima 300-S е съвместима с интернет и може да се управлява чрез смартфон или чрез инфрачервено дистанционно управление. С етикет за енергийна ефективност A+++/A+++ (отопление/охлаждане) Vitoclima 300-S се отличава и с ниска консумация на енергия.

Vitoclima 200-S и 200-S Multi: единични и мултисплит климатични системи

Единичните и мултисплит климатични системи Vitoclima 200-S и Vitoclima 200-S Multi са подходящи за използване в жилищни помещения, но също и в офиси и лекарски кабинети. Те предлагат висока ефективност и високо ниво на климатичен комфорт, съчетани с тиха работа. При мултисплит версията две до пет вътрешни тела (стенни тела, таванни касети, канални системи, вентилаторни конвектори) могат да се свържат, за да осигурят различна климатизация за няколко помещения. Вътрешните тела работят много тихо благодарение на функцията си за нисък шум.

Пасивните въздушни филтри и функцията за самопочистване осигуряват чист и хигиеничен въздух в помещението. Устройствата за стенен монтаж Vitoclima 200-S разполагат и с функция за UV-C и Nano aqua йонизация. Това осигурява високо качество на въздуха чрез намаляване на замърсителите и инактивиране на вируси и бактерии.

Стенните модули, които се предлагат в бяло и сребристо, могат да се управляват чрез смартфон, като се използва стандартно вграденият WLAN интерфейс; освен това стенните модули и таванните касети могат да се управляват и чрез инфрачервено дистанционно управление.

Гъвкави решения за всяко пространство

Вътрешните тела Vitoclima са предназначени за монтаж на стена или за мултисплит системи, монтирани в окачени тавани, канални системи или като конвектори на пода или тавана. Те са подходящи за използване в отделни помещения, както и в по-малки офиси и медицински кабинети. Със своя изчистен, непреходен дизайн те се вписват във всеки стил на обзавеждане.

Компанията е представена на българския пазар от Viessmann България.

Снимки: Viessmann

Може да харесате още...