Ефективно отопление с термопомпи BRÖTJE

broetje

Термопомпите използват топлината от околната среда (почва, подземни води или външен въздух) като източник и „повишават“ температурата до ниво, което позволява захранването на отоплителната система. Това прави работата им ефективна и рентабилна. При новите регулации за строителство и ремонти пазарният дял на тази технология ще продължи да нараства в бъдеще. Особено при ремонтите, независимо от топлоизолацията на сградата, се очаква значително увеличаване на ефективността на инсталациите за отопление.

broetje

Немският производител на отоплителни решения BRÖTJE следва тези регулации от години и предлага широка гама от продукти в тази област. Например модулните водни термопомпи от серията BSW NEO са подходящи както при обновяване на стари сгради, така и за ново строителство. Трите нови модела са с отоплителни мощности от 8, 12, 20 kW и са изключително тихи. Нивото на звуковата мощност на BSW NEO 8 е едва 42 dB (A), а коефициентът на ефективност (COP) е над 4.9. В допълнение, те са оборудвани с втори  топлообменник в композитната система. Така те гарантират, че хладилният агент е в оптимално състояние и че се използва възможно най-ефективно. Високата максимална температура на потока от 62°C прави последната генерация на тази термопомпа устойчива отоплителна система.

broetje

BLW NEO термопомпата въздух-вода също предлага модерна и прецизно координирана технология. Предлага се в три отоплителни мощности: 8 kW, 12 kW и 18 kW. Работният ѝ диапазон е в граници между -25°C и +45°C външна температура. Уредът BLW NEO е модулиращ, което означава, че компресорът и вентилаторът адаптират мощността си към действително необходимото отопление. И двата модела, BSW NEO и BLW NEO, се регулират от NEO-RWP контролер, който регулира не само работата, свързана с работата на компресора, но и циркулационните помпи като функция от производителността.

broetje

Нов в семейството термопомпи е и BLW Split-P – стенен окачен вътрешен модул с хидравличен дивертер. Той се предлага в шест модела – всеки с връзки за втори източник на топлина или с електрически нагревателен елемент – с мощност от 6, 8, 11, 16, 22 и 27 kW. С вградения контролер и допълнителните компоненти могат да се контролират до три отоплителни кръга.

За повече информация: BRÖTJE

Вижте също...