Екотерм Проект представя новите газови кондензационни котли на Wolf

wolf

С новите 100% произведени в Германия газови кондензационни котли Wolf CGB-2-38/55 получавате най-надеждния източник на топлина в неговия клас на изпълнение. Уредите се отличават с привлекателния дизайн на Wolf, като котлите са разработени специално за продължителна работа. Експлоатационната надеждност, максималната ефективност и най-високото качество на компонентите превръщат котлите CGB-2-38/55 в лидери на газовите кондензационни котли.

Девет убедителни аргумента за избор на марката Wolf

wolf

1. Сигурен и надежден топлообменник

Газовите котли CGB-2-38/55 са проектирани за продължителна работа при осигуряването на топла вода за отопление и БГВ в многоетажни сгради. Автоматично заварените тръбни топлообменници V4A с фини тръби са оптимизирани за мощности 38 и 55 kW, като имат 7 пъти по-голяма площ от топлообменици с гладки тръби. Предимството: минимално напрежение на материала дори при високи топлинни натоварвания.

wolf

2. Пикова ефективност

10% по-висока мощност в сравнение с предшестващия модел газови котли. Диапазонът на модулация също е по-голям и котлите могат да модулират до 15% от номиналната топлинна мощност, което води до по-малко циклична работа и оптимално изгаряне.

В заключение: изключително надеждни и ефективни котли.

wolf

3. Разнообразни приложения

Котлите могат да се използват в многоетажни жилищни сгради, офиси или промишлени сгради. Работа в каскада с до пет уреда осигурява много висока експлоатационна надеждност и модулация. Простата интеграция в BMS системи, управление на скоростта на циркулационната помпа, оптимизиране на работата на котлите в кондензационнен режим и лесното превключване на работа на природен газ или пропан-бутан наистина правят котлите CGB-2 38/55 уникални.

wolf

4. Максимална достъпност с минимални усилия

Котлите с мощност до 55 kW имат компактна конструкция, но са напълно достъпни отпред. Минималното странично разстояние от само 4 см позволява монтаж в почти всяка ситуация.

Подвижният преден капак на корпуса създава максимално отворено пространство за ремонт и поддръжка.

wolf

5. Подобрена горивна камера – иновация на Wolf

От капака на горивната камера до съда за събиране на кондензат – акцентът при това подобрение е върху здрави, дълготрайни елементи и материали с изключителни антикорозионни свойства.

Новите, подобрени и екологични материали гарантират особено чисто и стабилно изгаряне.

wolf

6. Лесен и бърз монтаж

Въпреки солидната си конструкция, котелът е лесен за придвижване с тегло от само 47 кг. Хидравличните връзки са напълно съвместими с предишните модели. Съществуващите котли могат лесно да бъдат заменени благодарение на интелигентно планираните аксесоари.

Сервизният специалист по въвеждане в експлоатация осигурява професионален пуск и настройка на котела.

wolf

7. Удобна, бърза поддръжка

Конструкцията на корпуса на котела е разработена със съдействието на професионални монтажници. Както обикновено, обслужването на уреда може да се извършва под налягане на системата. Благодарение на интелигентния си дизайн, уплътненията не изискват силиконова грес. С други думи: поддръжката на котела е толкова чиста, каквато е и неговата работата.

wolf

8. Разширени функции и оптимално управление на резервните части

Всички компоненти в котела са интегрирани: напр. модулираща циркулационната помпа, сензор за дебит на потока и демпфера за циркулация на отработените димни газове. Системата на Wolf за бърз и практичен избор на резервни части е гаранция за оптимално извършване на качествен ремонт и поддръжка на котлите.

wolf

9. Практическо управление и лесна работа в мрежа

Системата за управление WRS-2 с модула за програмиране BM-2 позволява отоплителната система да се комбинира с най-новите и бъдещите поколения продукти на Wolf (хибридна система Hybrid+). Дистанционната диагностика и оптимизация също не са проблем, благодарение на Smartset портала и приложението с интегрираният интерфейс модул Wolf Link Home.

Технически данни на котлите

Параметър Размерност CGB-2-38 CGB-2-55
Номинална топлинна мощност при режим 80/60оС kW 5.3 – 34.9 7.8 – 51.1
Номинална топлинна мощност при режим 50/30оС kW 6.3-38 9.2-55
Сезонна енергийна ефективност за отопление % 94 94
Клас на енергийна ефективност А А
Височина mm 790 790
Ширина mm 440 440
Дълбочина mm 412 412
Присъединителни размери подаваща/връщаща вода G 1 1/4” 1 1/4”
Присъединителен размер за димоотвод за димни газове mm 80/125 80/125
Максимално работно налягане на водата за отоплителната система bar 6 6
Общо тегло (без вода) kg 47 47
Ниво на звуково налягане db (A) 52 55
Степен на защита IP X4D IP X4D
Налична тяга на димния вентилатор Ра 159 164

С покупката на изделие от дистрибуторската мрежа на Екотерм Проект, потребителите получават не само високоефективно, екологично чисто и икономично решение за отопление в бита и индустрията, а и цялостно комплексно обслужване – монтаж, първоначален пуск, настройки, мониторинг, гаранционно и следгаранционно обслужване.

Повече информация за Екотерм Проект и гамата предлагани продукти може да бъде получена в дистрибуторската мрежа в цялата страна, на интернет страницата им или на страниците на фирмата във Facebook и Instagram.

Може да харесате още...