Екотерм Проект с нови предложения за газови кондензни комбинирани котли

ALARKO

Екотерм Проект предлага новите газови кондензи котли – серия SuperFit, производство на Alarko-Carrier, с мощност: 24 kW, 28 kW и 35 kW.

Газовите котли Alarko Super Fit осигуряват лесна инсталация с лекотата и компактните си размери. Със своята много малка дълбочина газовите уреди лесно се вписват в кухненски шкафове. Ширината на котлите е само 43,7 см, височината е 64 см, а дълбочината – 25,6 см.

Най-ниска консумация на гориво с Premix кондензационата технология. В комбинираните котли с пълна кондензация, благодарение на топлообменника с много голяма повърхност за пренос на топлина, водната пара в димните газове кондензира и се превръща в течна фаза, като същевременно създава температура на подаващата вода от около 50°C или по-ниска. Топлинната енергия на водната пара също се задържа, без да се изпусне в атмосферата през димоотвода и се насочва във водата в топлообменника. С други думи, към топлината, получена в резултат на горивния процес, която се отделя към отоплителната инсталация, се добавя и топлината, отделена при кондензацията на отработените димни газове. Благодарение на високата ефективност, разходът на енергия е по-нисък, което спестява разходи за отопление и намалява емисиите в околната среда. Premix кондензационата технология води до консумирането на значително по-малко газ.

Основни предимства на котлите:
– непрекъсната и пълна модулация за отопление и битова гореща вода;
– пълна безопасност с функция против замръзване;
– интегрирана циркулационна помпа и трипътен вентил;
– автоматична функция за обезвъздушаване;
– подходящи за подово отопление;
– могат да работят с природен газ и пропан-бутан;
– наличие на аналогов манометър;
– използвани компоненти от реномирани европейски производители;
– по-висока ефективност и по-малко потребление на газ.

Вграденият в кондензните газови котли SuperFit топлообменник е с високи характеристики, издръжлив и устойчив на удари. Изработеният от неръждаема стомана топлообменик е с гладки овални тръби, има дълъг експлоатационен живот и е устойчив на корозия.

ALARKO

Газовите кондензни котли Super Fit на Alarko-Carrier имат само 82 W консумация на електроенергия, много висока ефективност, достигаща 97,9% и пълно съответствие със стандарт БДС EN 15502.

ALARKO

Потребителските настройки се извършват лесно, чрез модерен и функционален контролен панел, разположен отпред на котела. Управлението позволява регулиране на температурата на отоплителна система от 30°C до 85°C и температурата на битовата гореща вода от 35°C до 60°C. Комбинираните котли Alarko Super Fit са крачка напред при използването им с бутони за настройка и бутон за нулиране, както и по отношение на естетическия си вид.

ALARKOКомбинираните котли на Alarko-Carrier използват най-новите компоненти на модерната технология. Електронната платка е една от тях. С разширените си функции контролерът работи в хармония с газовия клапан и вентилатора и постоянно проверява сензорите, като гарантира, че котелът работи безопасно и ефективно. Комуникационна мрежа за дистанционно управление (opentherm протокол), връзка с външен сензор за температура, функция за почистване на димоотвода, програмиране на параметри, кодове и съобщения за неизправности и актуализация на параметрите чрез USB са само няколко превъзходни характеристики на това електронно управление.

С покупката на газови кондензни котли потребителите получават не само високоефективни, екологично чисти и икономични решения за отопление и битова гореща вода, но и цялостно комплексно обслужване – монтаж, първоначален пуск, настройки, мониторинг, гаранционно и следгаранционно сервизно обслужване.

Повече информация за Екотерм Проект и гамата предлагани продукти може да бъде получена в дистрибуторската мрежа в цялата страна, на интернет страницата им или на страниците на фирмата във Facebook и Instagram.

Може да харесате още...