Електрическо отопление от ZEWOTHERM

ZEWOTHERM

Отсега нататък немският производител на отоплителни системи ZEWOTHERM ще предлага в продуктовата си гама и електрическо подово и повърхностно отопление. С новото електрическо отопление ZEWO компанията логично допълва доказаното си портфолио от системи за повърхностно отопление на водна основа. Новата електрическа версия се състои от 4-милиметрови отоплителни подложки и LCD термостат. Топлинната мощност на системата е 150-160 W/m². Системата отговаря на действащите стандарти за инсталации във всички мокри помещения.

ZEWOTHERM

Електрическото отопление ZEWO има отоплителна мощност от 150-160 W/m², което е достатъчно, за да произведе нужната топлина като единствена отоплителна система. Нагревателната подложка се полага или директно в лепилото за плочки, върху саморазливна циментова замазка, в обичайна циментова замазка или хоросан, както и върху анхидритна основа. Без да е необходимо демонтиране или фрезоване на съществуващия субстрат, системата се полага директно под повърхността. Това я прави лесна за поддръжка и лесно сглобяема алтернатива на водните системи.

ZEWOTHERM

За да може да покрие всяка възможна геометрия на помещението, ZEWOTHERM предлага нагревателна подложка с ширина от 0,5 m и в десет различни размера до 10 m². Материалът от фибростъкло интегрира 2-жилен кабел. Този нагревателен кабел се включва в края на подложката. ZEWOTHERM предлага и подходящ цифров термостат с температурен сензор за пода. Ако в помещението са монтирани няколко отоплителни подложки, свързването на захранването може да се извърши и чрез контакт.

ZEWOTHERM

Това отоплително решение е особено икономично, особено ако се експлоатира със собствено генерирано електричество – например от фотоволтаична система. Електрическата алтернатива също е подходяща за допълнително отопление в жилищни помещения, където е необходимо бързо загряване на пода – например в баните. Разбира се, електрическата система за отопление ZEWO може лесно да се комбинира с вече съществуващите отоплителни и вентилационни системи в помещенията.

За повече информация: ZEWOTHERM 


Вижте също...