pixel

Електрическо отопление – с грижа за околната среда

danfoss

Комфортна температура в помещенията с възможно най-ниска консумация на енергия

Електрическото отопление дава възможност за постигне на комфортна температура в помещенията при възможно най-ниска консумация на енергия. Благодарение на равномерното разпределение на топлината, излъчвана от пода, и прецизното управление на температурата посредством термостат, температурата в помещенията може да бъде редуцирана средно с 1-2°C, без това да повлияе на вашия топлинен комфорт. По този начин загубите на енергия от една сграда могат да бъдат редуцирани с до 20%, което е изгодно както от икономическа гледна точка, така и от екологична такава.

Възможно най-висока ефективност на отоплителната система

99% от енергията, изразходвана от електрическото подово отопление, се преобразува в топлинна такава. По този начин се максимизира енергийната ефективност и се предотвратяват ненужни загуби на енергия, например поради необходимост от циркулация на вода. Благодарение на прецизното управление с термостат, системата (състояща се от нагревателен елемент и термостат) поддържа температурата на желаното ниво.

Посредством интегрираната функция на таймера в термостатите, вие можете да планирате отоплението на помещенията спрямо вашия график и начин на живот. Тази функция позволява планиране на отоплението така, че да се потребява „евтина електроенергия“ или да отоплявате помещенията само когато сте у дома. Така увеличавате възможността за генериране на допълнителни спестявания.

danfoss

Бърза реакция на системата

Електрическото отопление позволява навременна реакция на системата, което гарантира бърз резултат. Тя работи само при необходимост и постига  желаната температура за оптимално време в зависимост от подовата конструкция. Със системата за бързо реагиране помещенията във вашия дом могат да бъдат отоплявани само при необходимост, като по този начин увеличават потенциала за икономия на средства.

Независимо управление на  температурното регулиране

Регулирането на температурата в помещенията се управлява независимо. За потребителите това означава високо ниво на самостоятелност и свобода.

Дистанционно управление означава, че всяко място (или така наречена „отоплителна зона“), може да се контролира самостоятелно. Това позволява „изключване“ на тези помещения, които не се използват. Така вие оказвате по-малко въздействие върху околната среда и спестявате средства.

Пълноценно използване на енергията

Правилната мощност на нагревателния елемент обикновено се избира въз основа на необходимата такава. Вземат се предвид, топлинните загуби на сградата (помещението) и външната температура.

Комбинацията  от позициониране на източника на топлина под пода и неговото прецизно управление осигуряват изключително високо ниво на усвояване на енергията. Тъй като потребявате по-голяма част от топлината, можете безопасно да намалите температурата и с това – консумацията на енергия.

Екологичност

Електрическото отопление е добър пример за решение в крак с тенденцията на засилено използване на възобновяеми енергийни източници. То може да се комбинира с модерни регулатори, като по този начин улеснява потреблението на възобновяема енергия.

В сравнение с други отоплителни системи, електрическото отопление не съдържа никакви вредни субстанции.

Екологичните показатели на електрическите отоплителни уреди могат да се подобрят, ако се съчетаят със слънчеви панели или други зелени и възобновяеми енергийни източници. Тези уреди са добър пример за възобновяеми енергийни източници, тъй като предлагат възможност за генериране на топлина без емисии.

danfoss

Идеална отоплителна система за идеален свят

Електрическото отопление превръща мечтата в реалност

В един перфектен свят отоплителната система също трябва да бъде такава. Опитайте се да си представите как ще изглежда тя? Или какво ще може да прави?

Електричеството е бъдещето на отоплението

Danfoss направи процеса за монтаж на решения за подово отопление възможно най-лесен и удобен. Нашите системи са перфектни за интеграция при обновяване и ремоделиране на вече построени сгради, както и за ново строителство.

За повече информация – Danfoss.

Може да харесате още...