Електронен термостат за зонално управление на отоплителната система


Новото устройство Danfoss Icon ™ 24 V на едноименната датска компания за управление на температурата на пода и въздуха позволява достъп чрез смартфон.


Серията термостати Danfoss Icon ™ е допълнена от 24-волтова модулна система за управление на хидравличното подово отопление и отоплението на радиаторите. Главният контролер и термостатите (кабелни или безжични) осигуряват зонално регулиране чрез топлоелектрическо задвижване. Системата е предназначена за употреба в частни домове или в сгради с автономно отопление.


Характеристиките на уреда включват управление на различни отоплителни уреди в една и съща стая, било то радиатори или подово отопление. Кабелните термостати се свързват чрез двужилен кабел, използвайки технологията Power Line. Безжичният термостат е снабден с инфрачервен датчик за дистанционно отчитане на температурата на пода.


Устройството се инсталира и конфигурира лесно и бързо. За удобство е осигурен дистанционен достъп чрез смартфон. Функционалността на термостата Danfoss Icon ™ 24 V регулира отоплителната система до необходимата температура и намалява консумацията на енергия, което гарантира, че желаната стайна температура е достигната в определеното време. Регулирането може да варира от 5 до 35 ° С. Минималистичният дизайн на уредите хармонично се вписва във всеки интериор.


Вижте също...