Енергийна компания инвестира над 13 милиона лева в социални дейности

AES България – компанията собственик на ТЕЦ “Ей И Ес Гълъбово” и ветроенергийния парк “Свети Никола” край Каварна, е инвестирала близо 14 милиона лева в социални програми в страната.

Като част от програмата си за корпоративна социална отговорност, AES България инвестира 4,4 милиона лева в реконструкцията на Младежкия център в Гълъбово, който сега е най-съвременният в региона.

Проектът включва цялостен ремонт на старата сграда и изграждане на нови съоръжения за спорт и отдих. Сега комплексът на Младежкия център има голяма спортна зала, зали за народни танци и художествена гимнастика, компютърна зала, закрит и открит фитнес, детски площадки и покрита сцена за концерти.

ТЕЦ “Ей И Ес Гълъбово” е поела издръжката за транспорт и обяд на учениците в село Обручище, разходите за отопление и осветление на училището и го подпомага финансово, за да не се налага на децата от селото да пътуват до друго училище.

През септември 2018 г. за десета поредна година ТЕЦ “Ей И Ес Гълъбово” подари на 108 първокласници в община Гълъбово ученически раници, пълни с учебни пособия и помагала.

ВяЕЦ “Св. Никола” дари 50 000 лв. за оборудване за кино “Петър Слабаков” в Каварна. Компанията традиционно подпомага общината и финансира различни здравни и инфраструктурни проекти. ВяЕЦ “Св. Никола” дари дигитален ехограф и дигитален рентгенов апарат на Медицински център 1 – Каварна.

В община Каварна компанията е изградила над 52 км пътища и над 200 км полски пътища. ВяЕЦ “Св. Никола” дари интерактивни учебни дъски за всички учебни заведения в Каварна, за да подпомогне въвеждането на новите технологии в учебния процес. Средствата, вложени в програмата, възлизат на 730 000 лева.


Вижте също...