Енергийно ефективни решения за нови и съществуващи сгради от Рувекс

Hitachi

Във фирма Рувекс може да намерите високоефективните термопомпи Hitachi от серия Yutaki S и Yutaki M, които Ви дават възможност за независимо отопление от конвенционалните източници или интегрирането им към съществуващата инсталация. Те са в състояние да работят ефективно при външни температура до -20°C, както и в режим на охлаждане през лятото. Yutaki S може да захранва радиатори, подово отопление, конвектори или смесен тип инсталации според Вашите нужди, дори има възможност за включване на слънчеви колектори. Тъй като стандартно се доставя с вграден ел. нагревател, те загряват водата до +60°.

Как работи сплит системата Yutaki S?

Hitachi

Инверторните термопомпи въздух вода използват хладилен процес, за да трансформират нископотенциалната енергия на външния въздух (до -20°С) във високопотенциална енергия, която затопля помещенията. Дори и при много ниски температури термопомпата преобразува повече топлинна енергия от консумираната електрическа. Освен това серията термопомпи Yutaki S на Hitachi могат да обърнат този процес през лятото.

Моделът Yutaki S е термопомпа, състояща се от вътрешно и външно тяло с фреонова връзка между тях. Всички типо размери са стандартно оборудвани с електрически нагревател, който се активира, когато е нужно. Когато моделът Yutaki S е свързан към вентилаторни конвектори има и възможност да се използва за охлаждане през лятото. Серията S e особено практично решение за нови сгради в комбинация с подово отопление. Всичко това позволява да се използват целогодишно. За производство на битова гореща вода може да се комбинира термопомпа със соларни панели за още по-голяма икономия. Моделът S 80 позволява интегрирането му в стари високотемпературни инсталации. Компактният дизайн на вътрешното и външно тяло позволява множество решения за монтаж.

Компактно и лесно решение с Yutaki M.

Hitachi

Рувекс предлага също така и термопомпата Yutaki M на Hitachi – компактно решение, състоящо се само от едно външно тяло. То издържа на екстремни условия на околната среда благодарение на анти-корозионното покритие Green Fin. Не генерира шум в дома, тъй като моноблокът е изнесен отвън. Изключително пространствено ефективна и може да се монтира както на нови, така и на съществуващи сгради.

Когато се използва с подово отопление или нискотемпературни отоплителни уреди, се постига максимална енергийна ефективност, тъй като не се налага термопомпата да работи на максималната си температура от 60°С. Осигуряването на битова гореща вода не е проблем за Yutaki M дори и през лятото, когато не отоплявате помещенията. Тя загрява водата до 55°С с минимална консумация на електроенергия и осигурява топла вода за цялото семейство.

Hitachi

Благодарение на инверторна технология тя позволява работа в диапазона от -20°С до +40°С без проблем при 4 настройки на работа- комфорт, икономичен, против замръзване, ваканция. Температура на водата в инсталацията може да варира от +20°С до +60°С, с подходящите опции. За още по-висока икономия към нея може да се свърже и бойлер за производство на битова гореща вода.

Опазване на околната среда.

Традиционните енергийни източници в момента са дизелът и газът. В зависимост от това какъв тип енергия използва инсталацията отделя определени количества вредни емисии CO2. Термопомпите се захранват от възобновяем енергиен източник (топлината във въздуха) и електричество. Това означава, че отделяното количество вредни емисии CO2 е значително по-малко от колкото при традиционните отоплителни системи. По този начин допринасяме за опазването на околната среда.

Hitachi

Термопомпите Hitachi предлагани от Рувекс са изключително ефективни и чрез тях реализирате значителни икономии в сравнение със стандартните системи за отопление.

Повече информация за предлаганите продукти, можете да получите в офиса на фирма Рувекс АД.