Енергийно ефективни решения за отопление и битова гореща вода от Рувекс

През месец март фирма Рувекс предлага на промоционална цена водещи продукти за отопление и битова гореща вода чрез възобновяеми източници на енергия на френския производител De Dietrich. Те са ново поколение продукти притежаващи всички необходими характеристики, от които се нуждаете!

Ако Ви предстои ремонт или искате да направите инсталацията в дома си енергийно ефективна, то тогава Kaliko е естественият избор за производство на битова гореща вода.

Термопомпените бойлери Kaliko използват топлината на въздуха в стаята, външния въздух или от външното тяло чрез фреонова връзка (сплит система). Така Вие можете да пестите до 70% от енергията за подгряване на битовата гореща вода.

С капацитет до 270 L, термопомпеният водонагревател отговаря на нуждите от битовата гореща вода за 6 човека. Водата се загрява до 65°C с помощта на термопомпения принцип на работа на Kaliko. За по-голям комфорт, Kaliko може да се комбинира и с котел (съществуващ или нов) или със слънчева инсталация. В този случай котелът би спомагал по време на пикова употреба на топла вода. С малките си размер и лесен монтаж Kaliko може да бъде монтиран във всяка стая в къщата, дори и в изба.

С COP до 3.42, за всеки 1 kWh електрическо потребление, Kaliko отдава 3.42 kWh топлинна енергия за загряване на водата във водосъдържателя. По този начин 70% от битовата гореща вода е подгрята безплатно. Температурният му диапазон на работа е много широк от -15°C и + 42°C при целогодишно използване на енергията на въздуха.

Друг водещ продукт е високоефективната геотермална термопомпа на De Dietrich. Изборът й за отопление означава избор на енергия без замърсяване, която опазва природата. Геотермалните термопомпи GSHP на De Dierich предлагани на българският пазар от Рувекс могат да бъдат включени в съществуващи инсталации или при изграждането на нови домове или мащабни ремонти. Може да се комбинират със слънчева отоплителна система или котел. Осигуряват висока производителност и целогодишен комфорт – отопление през зимата и охлаждане през лятото, като в същото време са и много тихи при експлоатация.

Термопомпата GSHP е лесна за инсталиране във Вашия дом, независимо дали е съществуващ имот, или ново строителство. Вътрешният модул, поставен вертикално под модула на термопомпата или заедно с него, позволява побирането му в малки пространства.

Геотермалната енергия или извличането на възобновяема енергия от земята е най- ефективния и надежден източник на топлинна енергия при всички климатични условия. Температурата на земната кора на дълбочина 3 метра е около 12-16°С, като тя остава относително постоянна независимо от сезона.  Геотермалната енергия извлечена чрез термопомпи може да се използва за: отопление през зимата, охлаждане през лятото, производство на БГВ и загряване на вода за басейни и др.

Геотермалните системи GSHP на De Dietrich извличат  топлина от земята чрез вертикални или хоризонтални колектори, в зависимост от структурата на земята и я предават на вода циркулираща в системите за отопление или за подгрев на БГВ в дома Ви.  Използването на топлина на подпочвените води (сондажи от 5 до 10 м) и GSHP осигуряват постоянна температура за отопление на къщата. Водата в сондажа не се консумира, тя се връща обратно в земята след отнемането на необходимата топлина.

Предлаганите от Рувекс инверторни термопомпи GSHP се отличават с висока производителност COP- до 5.6 при 10°C. С тях спестявате до 80% от сметката Ви за отопление. За всеки 1 kWh потребление на електроенергия, термопомпата произвежда средно 5 kWh топлина. Така получавате 4 kWh безплатно. GSHP напълно отговаря на европейските стандарти за екодизайн и енергийно етикетиране. Отоплението и горещата вода са до A ++.

GSHP осигурява широк диапазон на мощност, от 5 до 27 kW с 9 налични модела. Избирайки GSHP, Вие избирате да намалите консумацията на течни и твърди горива и значително да намалите емисиите на CO2. Водата и земята са източници на огромни количества енергия, които постоянно се обновяват.

Ако закупите някои от тези продукти през март месец, ще можете да се възползвате и от специална отстъпка в размер на 15%

За повече информация – Рувекс.

Вижте също...