Енергийното дружество Wien Energie поставя свои служители в карантина на работното място

WienEnergie 1

Wien Energie се подготвя за кризата, предизвикана от коронавируса, за няколко седмици напред. В няколко от своите поделения компанията подготви изолационни станции за своите служители, за да ги изолира от околния свят.

Доброволна изолация от семействата

53-ма служители доброволно се разделиха със семействата си, за да могат в следващите седмици да обслужват дейността на компанията във Виена. Преди изолацията на всички са направени медицински тестове и прегледи.

Подготовката за изолирането беше осъществена в най-кратки срокове. „Като енергиен доставчик ние сме подготвени за кризисни ситуации. И все пак, това е специална ситуация: само за няколко дни в нашите електроцентрали и инсталациите ни за изгаряне на боклук бяха монтирани и оборудвани жилищни контейнери, инсталирани са временни центрове за управление на електроцентрали, конферентни зали са превърнати в общежития“, споделя Александър Киршнер, ръководител на експлоатационна дейност във Wien Energie. „Осигурихме легла, погрижихме се за кухненско оборудване и перални машини. Един работник от всяка смяна може да се грижи за пригитвянето на храната за своите колеги. Правим всичко, за да осигурим правилна грижа за служителите на място.“ През този труден момент Wien Energie предлага и професионална психологическа подкрепа за всички служители и колеги. Изолираните служители гарантират сигурната работа на всички топлоцентрали и инсталации за изгаряне на отпадъци, така че градът да бъде снабден с нужната енергия.

Вижте също...