pixel

”Енерго Про” не откри сгрешени сметки

Електроразпределителната компания „Енерго Про“ не е открила нито една надписана или сгрешена сметка и нито един неточен електромер. Това се казва в съобщение на дружеството, изпратено до медиите.
В него се подчертава, че дружеството досега е проверило 3650 клиенти, подали възражение срещу високата януарска сметка и други 500 клиента, чието потребление е било по-високо, отколкото през същия месец на предходните три години, предаде RuseNews.

От дружеството, което обслужва Североизточна България, уверяват, че са проверявали показанията и захранващата схема на електромерите. При необходимост устройствата са били проверявани и с еталонен уред, който установява точността на измерване.

Всички тестове са направени безплатно за абонатите в тяхно присъствие. 258 клиенти са отказали проверката, защото били наясно с причината за по-високата сметка. 4400 семейства са поискали да платят сметките си разсрочено. На 74 от тях било отказано, защото не са представили нужните документи, се казва в съобщението на „Енерго Про“

dir.bg

Може да харесате още...