pixel

ЕНЕРГО-ПРО с успешна лятна програма за кадри за втора поредна година

ЕНЕРГО-ПРО с успешна лятна програма за кадри за втора поредна година

Всички участници в програмата „Първи стъпки в кариерата“ заявиха желание и готовност да продължат развитието си в сферата на eнергетиката, като ЕНЕРГО-ПРО ще бъде техният първи избор при кандидатстване за постоянна позиция в областта.

Ментори в работното ежедневие на участниците бяха утвърдени експерти в ЕНЕРГО-ПРО Мрежи, които осигуриха теоретическа и практическа подготовка по процесите и основните дейности по обслужване и безопасна поддръжка на електроразпределителната мрежа в Североизточна България. Младите специалисти придружаваха екипите при изпълнението на възложените задачи и наблюдаваха всички етапи на работния процес по оперативното обслужване на електрическите съоръжения.

Това е втора поредна година ЕНЕРГО-ПРО проведе лятна програма за обучение „Първи стъпки в кариерата“, предназначена за ученици завършили 12 клас и студенти последна година, изучаващи специалности в сферата на eнергетиката. Проектът се реализира в рамките на три седмици в периода юни/юли 2017 г., а основната негова цел е да запознае участниците със задълженията на длъжността eлектромонтьор по поддържане и ремонт на електропроводни линии и мрежи, трафопостове и средства за търговско измерване. По време на обучението младежите получават възнаграждение и трябва да спазват същите правила за безопасност и трудова дисциплина, които спазват техните колеги в компанията.

sevlievci.com

Може да харесате още...