pixel

Енергоспестяване чрез енергийна ефективност със Siemens

Най-чистата енергия е спестената енергия. Ключът към енергоспестяването е енергийната ефективност, а зелените сгради и енергийният мениджмънт са само някои от най-ефективните стратегии за спестяването на електричество и средства.

За  енергоспестяването са важни две неща – да се ограничава консумацията на електричество и да се повишава енергийната ефективност. Това може да се постигне като се следи потреблението на енергия със системи за енергиен мениджмънт, както и чрез интегрирането на енергоспестяващи продукти и решения в сградите, индустрията и др.  В комбинация всички тези мерки допринасят за един устойчив енергиен запас за в бъдеще.

Централата на Siemens в гр. Масдар – първата зелена сграда със сертификат LEED Platinum
Зелените сгради могат да спестят до 40% от използваната енергия благодарение на интелигентните системи за сградна автоматизация. Също така зелените сгради водят до намаляването на консумацията на енергия и на отделяните въглеродни емисии, като по този начин допринасят за устойчиви и енергийно-ефективни градове. Пример за такава сграда е новата централа на Siemens в град Масдар, Абу Даби. За построяването й са използвани специални материали, които я правят устойчива, също и енергоспестяващи технологии, заради които тя е първата сграда в столицата на Обединените Арабски Eмирства, получила сертификат LEED Platinum.

Може да харесате още...