pixel

Енергоспестяващ лукс – една интелигентна вила в Чехия

Jestico + Whiles знаят как да помагат на хората да живеят според най-високите стандарти за устойчивост. Те вече имат няколко хотелски проекта с 5 звезди и BREEAM отличия, но с тази частна вила в близост до Прага са успели да съчетаят най-добрия минималистичен дизайн с най-модерните енергоспестяващи технологии.

Това е дом, който може сам да се грижи за себе си, като използва най-новите технологии. Оптимизиран модул за автоматизиран контрол на температурата използва данни в реално време от метеорологичната станция на къщата, за да осигурява максимална енергийна ефективност. Солидна изолация в съчетание с троен стъклопакет намалява нуждата от енергия за сградата. Когато все пак е необходимо отопление, термопомпи и слънчеви панели осигуряват комфорт и топла вода, без домът да зависи от изкопаеми горива.

Леката светлосива структура е поставена интелигентно в рамките на ландшафта. Тя има прозрачна фасада с южно изложение, която се възползва максимално от естествената светлина и пасивното слънчево отопление. Надвиснали балкони и конзолен покрив предпазват от прегряване през лятото и осигуряват сенчести открити пространства за почивка на дървената палуба.

greentech.bg

Може да харесате още...