pixel

Енергоспестяващо подово отопление

Schlüter

Компанията Schlüter разшири своята отоплителна система „Bekotec-Therm“ – енергоспестяващото подово отопление вече може да се монтира още по-лесно с два самозалепващи се релефни панела, без да е необходимо лепило за плочки.

С два нови, самозалепващи се панела с шипове, полагането на енергоспестяващото подово отопление „Schlüter-Bekotec-Therm“ е още по-лесно. Благодарение на самозалепващата се долна страна на новия панел за замазка „Bekotec-EN-FK-PS“, вече не е необходимо лепило за плочки под панела по време на монтажа. При монтажа на най-лекия вариант „Bekotec“ това спестява не само материал, но и допълнително време за изграждане – основно предимство на системата, която според производителя изисква до шест седмици по-малко време за монтаж в сравнение с конвенционалните системи.

Панелът за замазка „Bekotec-EN-FK-PS“ може да се полага върху подходящи, носещи основи и може да поеме съответстващата отоплителна тръба „Bekotec-Therm“ с 14 или 16 мм. Според производителя тези нови решения могат да се използват за бързо и ефективно инсталиране на енергоспестяващо подово отопление върху подходящи повърхности, като например стари подови настилки.

Schlüter

Самозалепващите плоскости предлагат бърза и удобна алтернатива на конвенционалната обработка, особено когато става дума за ремонти и саниране. Също така заслужава да се отбележи: С дял от рециклиран материал до 70 процента, двата панела допринасят за цялостната концепция за пестене на ресурси на керамичния климатичен под.

Снимки: Schlüter

Може да харесате още...