ЕРП Север обновява електроснабдителни съоръжения

Електроразпределение Север реализира редица проекти за обновяване на електроснабдителните съоръжения на територията, обслужвана от дружеството. В област Варна екипите приключиха своята работа по рехабилитация на електроразпределителната мрежа в Калиманци и Вълчи дол. Рехабилитацията на стойност 150 000 лева включи монтиране на 10 000 метра усукани изолирани проводници и 40 нови стълба, които вече захранват двете населени места, съобщиха от енергийното дружество.

По време на ремонтните дейности специалистите извършиха допълнителна диагностика и профилактика на съоръженията с цел превенция на рисковете от смущения при летни бури. Показателите за устойчивост на неблагоприятни метеорологични условия на новоизградената мрежа са високи и осигуряват на населението по-сигурно и надеждно електроснабдяване.

Поетапното реализиране на проекти от Инвестиционната програма за 2018 г. на ЕРП Север продължава. В началото на септември ще стартира нейният последен етап през годината – подготовката на електроразпределителната мрежа за есенно-зимния период.


Вижте също...