pixel

ЕС дава 291,5 млн. лв. за софийския боклук

ЕС дава  291,5 млн. лв. за софийския боклук

Столичният кмет Йорданка Фандъкова, министърът на околната среда и водите Искра Михайлова и комисар Янез Поточник, член на Европейската комисия, отговарящ за околната среда, ще посетят площадката на Депото за неопасни отпадъци в местност Садината. Това съобщиха от пресцентъра на Столична община.

На мястото предстои да се построи завод за механично биологично третиране на отпадъци. Депото и бъдещият завод, са част от проекта за Интегрираната система за третиране на битовите отпадъци на Столична община. В системата е включена и инсталация за компостиране на зелени и биоразградими отпадъци.

Проектът за Интегрираната система от съоръжения за третиране на битовите отпадъци на Столичната община се финансира от Оперативна програма „Околна среда 2007-2013 г.” и е на обща стойност 360 млн. лв., от които 291,5 млн. лв. са безвъзмездна финансова помощ от Европейския фонд за регионално развитие и националния бюджет. Това е най-големият проект по Оперативна програма „Околна среда 2007-2013 г.” Събитието ще се състои в 16,00 часа.

cross.bg

Може да харесате още...