pixel

EVN България проведе обучение по енергийна ефективност в училищата

 

През юни 2013 г. EVN България отбеляза успешното приключване на четвъртата година, през която дружеството провежда програмата за обучение „Енергийна ефективност в училищата“.

През 2012/13 г. EVN България организира „eнергийни уроци” във всички девет административни области на Югоизточна България, които се обслужват от енергийната компания. През изминалата учебна година 4520 ученици в над 180 паралелки от 2-и и 3-и клас в 35 училища в областите Бургас, Пловдив, Стара Загора, Хасково, Сливен, Смолян, Пазарджик, Ямбол и Кърджали са преминали обучение на тема разумно и безопасно използване на енергията по материали, разработени от EVN България.

В периода септември 2012 – май 2013 г. учениците получиха полезни съвети за разумно и безопасно ползване на електроенергията в дома и в училище. И тази година дружеството проведе конкурс под наслов „Аз използвам енергията разумно” с награди за всички участници. Второкласниците показаха наученото във викторина „Енергиен детектив” и рисунки на тема „Аз и моето семейство пестим енергията“, а по-големите ученици се изявиха с колажи и анкети на теми, свързани с разумното използване на енергия.

Програмата за обучение за деца от началното образование на тема „Енергията и нейното ефективно използване” се провежда за четвърта поредна учебна година и се финансира от EVN България. Програмата се реализира с подкрепата на Министерство на образованието и науката (МОН), регионалните инспекторати по образование и учебните заведения, участващи в инициативата.

EVN България стартира програмата „Енергийна ефективност в училищата” през 2009 г., като до края на учебната 2012/ 2013 г. общо 8500 ученици са преминали обучение в разумно използване на електроенергията. Цел на програмата е изграждане на самосъзнание сред подрастващите за разумно и безопасно използване на енергията и опазване на околната среда. Дружеството планира продължаване на програмата за обучение, както и нейното териториално и тематично разширение.

publics.bg

Може да харесате още...