Европейско роуд шоу на Siemens Направление Сградни Технологии се проведе за първи път в България

Европейско роуд шоу на Siemens Направление Сградни Технологии се проведе за първи път в България

На 21 февруари тази година се проведе специалното европейско роуд шоу на направление Сградни Технологии на Siemens, което гостува и в България. Първата спирка от маршрута бе гр. Пловдив, хотел “Новотел”. Събитието премина под мотото „Интелигентност, ефективност и комфорт”, които са ключови фактори за по-висока производителност, гъвкавост и подобряване конкурентоспособността в обхвата на интелигентните сградни технологии.

До момента роуд шоуто се състоя в гр. Опатия, Хърватия, като втората спирка беше в България. Общо 25-те събития които ще се проведат в югоизточна Европа дават възможност на нашите клиенти да се запознаят с иновативното продуктово портфолио за комфорт, ефективност, безопасност и сигурност на направлението, както и лично да разговарят с нашите експерти.

Специален акцент беше поставен върху новата система за сграден мениджмънт от ново поколение Desigo CC, която позволява пълна интеграция на всички системи в една сграда: ОВиК, стаен контрол, осветление и щори, електрозахранване, пожарна безопасност и системи за сигурност, като видеонаблюдение и сигнално-охранителна техника. Решението бе демонстрирано за първи път в България и предизвика сериозен интерес от страна на участниците.

Гостите на роуд шоуто в Пловдив имаха възможност да се запознаят с работещи мострeни установки на следните продуктови групи и решения:
– Ново поколение система за сграден мениджмънт  Desigo CC;
– Система за интелигентен стаен комфорт Desigo TRA;
– Контролери за управление на ОВиК системи, серия Synco;
– Решение за управление на климатични системи и абонатни станции за ОЕМ производители: решение Climatix;
– Система за сградна автоматизация с KNX комуникативни продукти, серия Gamma;
– Полево оборудване Acvatix, Open Air, Symaro;
– Продукти и решения за дистанционно отчитане на топлинна енергия;
– Пожароизвестяване Cerberus PRO;
– Системи за газово пожарогасене Sinorix;
– Миграция на пожароизвестителни системи;
– Системи за сигурност.