pixel

Фотоизложба „Енергия от природата: вятърната енергия днес“

Българската ветроенергийна асоциация организира фотоизложба „Енергия от природата: вятърната енергия днес“ на 5 декември  от 18.30 ч. в центъра за култура и дебат „Червената къща“. Изложбата има за цел да запознае обществото с технологиите във вятърните турбини, какви екологични и икономически ползи носи вятърната енергия, както и да разсее митовете и да покаже фактите за този източник на чиста енергия.

Посетителите ще имат възможност да разберат какво е анемометър, как се прави карта на вятъра и от какво са направени вятърните турбини. Фотоизложбата ще бъде придружена от дебат на тема „Възобновяеми енергийни източници – възможности и ограничения“, който ще се проведе на 12 декември от 18.30 ч., с участието на студенти от Студентски клуб на политолога към Софийски университет „Св. Климент Охридски”.

През ноември Българската ветроенергийна асоциация представи своята изложба и в гимназия „Джон Атанасов“ в София. Постерите за вятърната енергия бяха изложени за учениците в гимназията две седмици, след което беше организирана викторина по темата. Студентите на Технически университет – Варна също ще имат възможност да видят фотосите и да научат повече за технологиите във вятърните турбини, когато изложбата ще бъде на разположение в сградата на Електротехническия факултет до средата на януари 2012 г.

Изложбата в София ще продължи от 6 до 22 декември всеки ден без събота и неделя от 10.00 до 17.30 ч. в зала „Пеша Николова” в „Червената къща”. Дебатът ще се проведе на български език, а входът и за двете събития е свободен.

energyonline.bg

Може да харесате още...