pixel

Фотоволтаични покриви за плувни басейни

Solar

Hamburg Energie Solar ще инсталира фотоволтаични системи на покривите на плувните басейни на Bäderland Hamburg. Двете общински дружества вече са започнали реализацията на проекта. От скоро системата за слънчева енергия в Bäderland Bramfeld вече работи. Тази зима предстои да бъдат пуснати в експлоатация соларни системи на покривите на още два плувни басейна на Bäderland – един в Бланкензе и един в Билщет. Още три проекта са в етап на конкретна подготовка.

Слънчевата енергия се използва директно на място в плувните басейни. Изграждането на системите е част от климатичния план на град Хамбург за оборудване на общински сгради и имоти с фотоволтаични системи. Общо четири мегавата слънчева енергия ще бъдат инсталирани на обществени сгради, казва Михаел Принц, управляващ директор на Hamburger Energiewerke, компанията майка на Hamburg Energie Solar. Някои от тези системи вече са в експлоатация.

Това включва и новата система на покрива на плувния басейн в Брамфелд. Соларната инсталация заема площ от 640 квадратни метра. С мощност от над 136 киловата се очаква тя да осигурява около 111 000 киловатчаса слънчева енергия всяка година. Това спестява 52 000 килограма въглеродни емисии всяка година. Плувният басейн може да използва почти цялата слънчева енергия директно на място.

Снимка: Pixabay

Може да харесате още...