pixel

Фотоволтаични системи V-Tac, предлагани от Рувекс – екологична енергия от слънцето

ruvex

Фирма Рувекс АД разшири портфолиото си от продукти и решения за комфорта на дома. Вече при нас може да намерите фотоволтаични панели, инвертори, батерии и всичко нужно за изграждане на една фотоволтаична инсталация с марката V-Tac.

С разширяването на нашето портфолио от соларни решения вървим към насърчаване на устойчиви практики и правим крачка към по-добро бъдеще. Помислите днес, за да имаме по-добро утре!

Продуктите на фирма V-Tac, които предлагаме, са фотоволтаични панели, инвертори, батерии, аксесоари и крепежни елементи. Всички основни елементи можете да намерите на нашия сайт, а квалифицираният ни екип ще Ви съдейства в процеса по избор, проектиране, изграждане и използване на една независима фотоволтаична система.

ruvex

Дa ocъзнaeм, чe ĸлимaтът ce измeня и ние сме в основата на тoвa, е бъдeщeтo нa cвeтoвнaтa иĸoнoмиĸa. Πpaвитeлcтвaта в глoбaлeн мaщaб плaниpaт ĸaĸ дa нaмaлят eмиcиитe, a пoтpeбитeлитe зaпoчвaт дa ocъзнaвaт ĸoлĸo e вaжнo дa нaмaлят cвoитe въглepoдни oтпeчaтъци. Енергията от възoбнoвяeмитe изтoчници ниĸoгa нe е била тoлĸoвa вaжна, ĸoлĸoтo днec. От една страна, за да може всеки бизнес и домакинство да е независим от честите промени на цените, от друга, за да можем да намалим замърсяването, без да нарушаваме екологичният баланс и да се опитаме да добиваме енергия по по-безвреден начин.

Чрез изграждането на фотоволтаична централа на покрива на сградата/къщата, на практика ставате напълно независими към промяната на цената на тока, закупуван от регулирания или свободния пазар. Изграждането на независима фотоволтаична система безспорно е не малък разход, но той обаче гарантирано се възвръща. Инвестицията е еднократна, а поддръжката в изправно техническо състояние е съвсем малка.

ruvex

Чрез фотоволтаичните системи Ви предлагаме още едно решение за трайно намаляване на разходите на дома и за един по-чист, зелен начин на живот.

Слънчевият фотоволтаичен панел е устройството, което генерира електрическата енергия. В зависимост от нуждите, той може да бъде както един фотоволтаичен панел, така и свързани няколко или хиляди панели във фотоволтаично поле.

ruvex

Тъй като фотоволтаичните панели произвеждат прав ток, той следва да бъде преобразуван в променлив, за да може да се захранват нуждите на съответния потребител. Тук идва ролята на инвертора, той преобразува произведения ток.

Батерията за съхранение на произведената енергия е един от най-скъпите елементи на тази система, но тя не е задължителна. Фотоволтаичната системата може да функционира без нея и всъщност една голяма част от изградените системи са без батерии за съхранение. При тях във времето, през което има слънчево греене, панелите създават електричество, което се преобразува с инвертора и директно се подава към потребителя или електропреносната мрежа.

Тези системи, които включват и батерии за съхранение на произведената енергия, се наричат автономни фотоволтаични системи. Чрез батерията можете да използвате събраната електроенергия през тъмната част на денонощието, когато фотоволтаиците не произвеждат електричество и по този начин да се подсигури непрекъсваемо подаване на електрическа енергия.

В случаите, когато системата Ви е хибридна и можете да ползвате и ток от електропреносната мрежа, в допълнение към произведената от вас, тогава имате нужда от електромер. Той измерва потребената електроенергия. В случаите, когато имате двупосочност и договор за продажба на произведената от Вас електроенергия, то електромерът мери едновременно потребената външна енергия и продадената от Вас произведена енергия.

ruvex

Ако искате да произвеждате електрическа енергия за домашни нужди или да захраните собствения бизнес, при нас ще намерите всичко, което Ви е нужно – от фотоволтаични панели, които са основния компонент, през инверторите и батериите, до всички крепежни елементи, кабели и т.н.

Ако имате повече въпроси, не се колебайте да ни потърсите тук!

Може да харесате още...